Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Velikonoce jsou o setkávání s rodinou a přáteli a svoje hosty chceme zajisté pohostit dobrým jídlem. Co ale připravit, a přitom nestrávit v kuchyni příliš mnoho času? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na velikonoční pomlázku se šunkou. Minimum ingrediencí, snadná příprava a skvělý efekt.
Energie
924 kJ / 221 kcal
Bílkoviny
10,60 g
Tuky
7,70 g
Vláknina
1,40 g
Sůl
1,20 g
Sacharidy
26,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Plát kynutého těsta rozrolujeme a rovnoměrně potřeme zakysanou smetanou.
Na přípravu velikonoční pomlázky můžete použít i listové těsto.
02.Posypeme nadrobno nasekanou listovou petrželí, poklademe plátky šunky a zarolujeme. Spoj dáme dospodu. Čistými nůžkami nastříháme těsto lehce zešikma na 1 cm široké pásky (nedostřihujeme do konce, jen do 2/3). Pomocí nožíku poté jednotlivé plátky vyklápíme do protisměru střídavě doprava a doleva. Pomlázku potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20-25 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT