Velikonoční pomlázka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Velikonoce jsou o setkávání s rodinou a přáteli a svoje hosty chceme zajisté pohostit dobrým jídlem. Co ale připravit, a přitom nestrávit v kuchyni příliš mnoho času? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na velikonoční pomlázku se šunkou. Minimum ingrediencí, snadná příprava a skvělý efekt. 

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 400 g kynuté těsto
  • 200 g zakysaná smetana (18 % tuku)
  • 1 × svazek listová petržel
  • 200 g vepřová šunka
  • 1 × vejce „M“

Orientační nutriční hodnoty

Energie

924 kJ / 221 kcal

Bílkoviny

10,60 g

Tuky

7,70 g

Vláknina

1,40 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

26,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Plát kynutého těsta rozrolujeme a rovnoměrně potřeme zakysanou smetanou.

Na přípravu velikonoční pomlázky můžete použít i listové těsto.

02.Posypeme nadrobno nasekanou listovou petrželí, poklademe plátky šunky a zarolujeme. Spoj dáme dospodu. Čistými nůžkami nastříháme těsto lehce zešikma na 1 cm široké pásky (nedostřihujeme do konce, jen do 2/3). Pomocí nožíku poté jednotlivé plátky vyklápíme do protisměru střídavě doprava a doleva. Pomlázku potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20-25 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo