Kuchyně
Americká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vegetariánský burger není jen bezmasou verzí klasického hovězího burgeru pro ty, kteří nekonzumují maso, ale rovněž zajímavým zpestřením stravy všech masožravců. Způsobů, jak připravit vegetariánský burger, je opravdu mnoho, základ může tvořit čočka, cizrna, červená řepa, jáhly, pohanka a dokonce hrášek nebo květák. Roman Paulus používá jako základ červené fazole a vařenou quinou. Pokud navíc sami upečete housku a připravíte omáčku, můžete vytvořit neodolatelný domácí hamburger. Jaké bylinky použít? Jak „vege“ burger opéct? Jakou přílohu podávat? Na všechny tyto otázky získáte odpověď v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 684 kJ / 2 554 kcal
Bílkoviny
97,40 g
Tuky
71,20 g
Vláknina
59,40 g
Sůl
7,20 g
Sacharidy
381,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fazole scedíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Měly by se spojit, ale zároveň obsahovat ještě kousky fazolí. Smícháme se strouhankou, červenou cibulí, nasekanými bylinkami, vařenou quinoou, žloutkem, nakrájenou pálivou papričkou, opepříme, osolíme a necháme 10 minut odležet.
02.Z připravené hmoty vytvarujeme hamburgery, které ještě obalíme ve strouhance, a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran.
03.Housku na hamburger rozřízneme a opečeme v grilovací pánvi z obou stran dokřupava.
04.Obě části opečené housky potřeme bazalkovým pestem, na spodní část položíme pár lístků rukoly, fazolový burger, plátky grilovaného lilku a uzavřeme vrchní půlkou bulky.
05.Hamburger podáváme s bazalkovým pestem, který naservírujeme v misce zvlášť, a zeleninovým crudité (hranolky z čerstvé zeleniny).
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT