Vegetariánský burger z červených fazolí

play Přehrát video recept
Vegetariánský burger z červených fazolí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vegetariánský burger není jen bezmasou verzí klasického hovězího burgeru pro ty, kteří nekonzumují maso, ale rovněž zajímavým zpestřením stravy všech masožravců. Způsobů, jak připravit vegetariánský burger, je opravdu mnoho, základ může tvořit čočka, cizrna, červená řepa, jáhly, pohanka a dokonce hrášek nebo květák. Roman Paulus používá jako základ červené fazole a vařenou quinou. Pokud navíc sami upečete housku a připravíte omáčku, můžete vytvořit neodolatelný domácí hamburger. Jaké bylinky použít? Jak „vege“ burger opéct? Jakou přílohu podávat? Na všechny tyto otázky získáte odpověď v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g červených fazolí Kidney v nálevu
  • 80 g strouhanky + na obalení
  • 1 × červená cibule
  • 50 g quinoy
  • 1 × žloutek
  • 1 × pálivá paprička
  • pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • 4 × domácí housky na hamburger (recept najdete zde)
  • 4 × lžíce bazalkového pesta (recept najdete zde)
  • rukola
  • 8 × plátků grilovaného lilku
  • směs bylinek (bazalka, listová petržel, koriandr)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

10 684 kJ / 2 554 kcal

Bílkoviny

97,40 g

Tuky

71,20 g

Vláknina

59,40 g

Sůl

7,20 g

Sacharidy

381,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Fazole scedíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Měly by se spojit, ale zároveň obsahovat ještě kousky fazolí. Smícháme se strouhankou, červenou cibulí, nasekanými bylinkami, vařenou quinoou, žloutkem, nakrájenou pálivou papričkou, opepříme, osolíme a necháme 10 minut odležet.

02.Z připravené hmoty vytvarujeme hamburgery, které ještě obalíme ve strouhance, a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran.

03.Housku na hamburger rozřízneme a opečeme v grilovací pánvi z obou stran dokřupava.

04.Obě části opečené housky potřeme bazalkovým pestem, na spodní část položíme pár lístků rukoly, fazolový burger, plátky grilovaného lilku a uzavřeme vrchní půlkou bulky.

Servírování

05.Hamburger podáváme s bazalkovým pestem, který naservírujeme v misce zvlášť, a zeleninovým crudité (hranolky z čerstvé zeleniny).

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo