Tvarožník s citronem a zázvorem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 5 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Tvaroh provoněný citronem a zázvorem - vyzkoušejte tento moučník z kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g jemného tvarohu Pilos (obsah tuku 2,5 %)
  • 4 × vejce "M"
  • 150 g cukru krystal Belbake
  • 1 × špetka soli
  • 20 g vanilinového cukru Belbake
  • 1 × citron (šťáva a kůra)
  • 50 g zázvoru
  • 120 g hladké mouky Belbake
  • 15 g kypřicího prášku na pečení Belbake
  • 150 g moučkového cukru Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 073 kJ / 256 kcal

Bílkoviny

11,20 g

Tuky

3,70 g

Vláknina

0,60 g

Sůl

0,64 g

Sacharidy

44,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do vyššího pekáče nalijeme vodu (do výšky asi 4 cm) a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C pro vytvoření páry (díky tomu nebude tvarožník suchý). V míse ušleháme bílky s polovinou dávky cukru krystal a špetkou soli. V robotu vyšleháme žloutky, tvaroh, vanilinový cukr, zbylý cukr krystal a šťávu z citronu. Po chvíli přidáme lžičku najemno nastrouhaného zázvoru, citronovou kůru a promícháme. Přisypeme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, zamícháme a na konec zlehka vmícháme sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Před vložením tvarožníku do trouby snížíme teplotu ze 200 °C na 160 °C. Pečeme 35-45 minut (spolu s pekáčem s vodou).

Servírování

02.Vychladlý tvarožník posypeme moučkovým cukrem a podáváme nakrájený na trojúhelníky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo