Kuchyně
Italská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Pekli jste kachnu a zbylo vám kachní maso? Zapomeňte na rizoto a uvařte si lahodné těstoviny s opečenými rajčaty a parmezánem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 539 kJ / 605 kcal
Bílkoviny
26,30 g
Tuky
27,60 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
52,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájené řapíky celeru, stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek (zelené časti si odložíme na později). Cherry rajčátka překrojíme podle velikosti na půlky nebo čtvrtiny a přidáme k základu. Ochutíme nasekaným rozmarýnem, podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Potom přimícháme loupaná rajčata a na mírném plameni pokračujeme v přípravě. Směs osolíme a opepříme. Těsně před dokončením přidáme na menší kousky nakrájené upečené kachní maso. Po chvíli stáhneme z ohně.
02.Tip: Kachnu můžeme upéct podle receptu na pečenou kachnu s cizrnou a špenátem.
03.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“. Přendáme na pánev s rajčatovou směsí a promícháme. Přidáme pár lžic výpeku z kachny a nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky.
04.Jídlo podáváme posypané strouhaným parmezánem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT