Těstoviny s kachním masem, rajčaty a parmezánem

play Přehrát video recept
Těstoviny s kachním masem, rajčaty a parmezánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pekli jste kachnu a zbylo vám kachní maso? Zapomeňte na rizoto a uvařte si lahodné těstoviny s opečenými rajčaty a parmezánem. 

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g pečeného kachního masa (můžeme použít i maso, které nám zbylo)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × řapíky celeru
  • 3 × stroužky česneku
  • 6 × lahůdkových cibulek
  • 150 g cherry rajčátek (červené, žluté)
  • čerstvý rozmarýn
  • 300 ml bílého suchého vína Soave
  • 425 ml loupaných rajčat Freshona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g čerstvých těstovin Pappardelle Chef Select
  • parmezán Parmigiano Reggiano Lovilio (na posypání)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 539 kJ / 605 kcal

Bílkoviny

26,30 g

Tuky

27,60 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

52,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájené řapíky celeru, stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek (zelené časti si odložíme na později). Cherry rajčátka překrojíme podle velikosti na půlky nebo čtvrtiny a přidáme k základu. Ochutíme nasekaným rozmarýnem, podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Potom přimícháme loupaná rajčata a na mírném plameni pokračujeme v přípravě. Směs osolíme a opepříme. Těsně před dokončením přidáme na menší kousky nakrájené upečené kachní maso. Po chvíli stáhneme z ohně.

02.Tip: Kachnu můžeme upéct podle receptu na pečenou kachnu s cizrnou a špenátem.

03.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“. Přendáme na pánev s rajčatovou směsí a promícháme. Přidáme pár lžic výpeku z kachny a nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky.

Servírovaní:

04.Jídlo podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo