Švestková povidla z trouby
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Slunce ve sklenici! Švestková povidla vařená pomalu a s láskou, jak to umí jen Mirka van Gils Slavíková.

Tagy

Česká klasika

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 5 kg švestky
  • 500 g cukr krupice Belbake
  • 100 g tuzemák Alliance
  • 50 g jablečný ocet
  • 2 g muškátový oříšek
  • 1 g mletý hřebíček
  • 5 g mletá skořice Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 815 kJ / 911 kcal

Bílkoviny

7,10 g

Tuky

3,20 g

Vláknina

14,70 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

215,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Švestky omyjeme a vypeckujeme. Vložíme do pekáče, zasypeme rovnoměrně cukrem, přelijeme tuzemákem a octem a přidáme koření – muškátový oříšek, hřebíček a skořici.

02.Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme 2–3 hodiny. Záleží na šťavnatosti švestek, voda se musí dostatečně odpařit. Přibližně každých 45 minut promícháme. 

03.Horká povidla rozmixujeme, naplníme do sklenic a uzavřeme. 

Povrch povidel můžete ještě zalít tuzemákem, budou lahodnější. 

04.Z uvedeného množství surovin připravíte asi 5 sklenic o velikosti 500 g.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo