Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy3 hod.

Švestková povidla z trouby

Slunce ve sklenici! Švestková povidla vařená pomalu a s láskou, jak to umí jen Mirka van Gils Slavíková.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 5 kg švestky
  • 500 g cukr krupice Belbake
  • 100 g tuzemák Alliance
  • 50 g jablečný ocet
  • 2 g muškátový oříšek
  • 1 g mletý hřebíček
  • 5 g mletá skořice Kania

POSTUP

1. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Vložíme do pekáče, zasypeme rovnoměrně cukrem, přelijeme tuzemákem a octem a přidáme koření – muškátový oříšek, hřebíček a skořici.

2. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme 2–3 hodiny. Záleží na šťavnatosti švestek, voda se musí dostatečně odpařit. Přibližně každých 45 minut promícháme. 

3. Horká povidla rozmixujeme, naplníme do sklenic a uzavřeme. 

Tip: Povrch povidel můžete ještě zalít tuzemákem, budou lahodnější. 

4. Z uvedeného množství surovin připravíte asi 5 sklenic o velikosti 500 g.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 1 sklenice): 945 kcal, 5 g bílkovin, 206 g sacharidů, 3 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.