Kuchyně
Česká
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Začátečník
Slunce ve sklenici! Švestková povidla vařená pomalu a s láskou, jak to umí jen Mirka van Gils Slavíková.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 815 kJ / 911 kcal
Bílkoviny
7,10 g
Tuky
3,20 g
Vláknina
14,70 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
215,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Švestky omyjeme a vypeckujeme. Vložíme do pekáče, zasypeme rovnoměrně cukrem, přelijeme tuzemákem a octem a přidáme koření – muškátový oříšek, hřebíček a skořici.
02.Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme 2–3 hodiny. Záleží na šťavnatosti švestek, voda se musí dostatečně odpařit. Přibližně každých 45 minut promícháme.
03.Horká povidla rozmixujeme, naplníme do sklenic a uzavřeme.
Povrch povidel můžete ještě zalít tuzemákem, budou lahodnější.
04.Z uvedeného množství surovin připravíte asi 5 sklenic o velikosti 500 g.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT