Slunce ve sklenici! Švestková povidla vařená pomalu a s láskou, jak to umí jen Mirka van Gils Slavíková.
Slunce ve sklenici! Švestková povidla vařená pomalu a s láskou, jak to umí jen Mirka van Gils Slavíková.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Vložíme do pekáče, zasypeme rovnoměrně cukrem, přelijeme tuzemákem a octem a přidáme koření – muškátový oříšek, hřebíček a skořici.
2. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme 2–3 hodiny. Záleží na šťavnatosti švestek, voda se musí dostatečně odpařit. Přibližně každých 45 minut promícháme.
3. Horká povidla rozmixujeme, naplníme do sklenic a uzavřeme.
Tip: Povrch povidel můžete ještě zalít tuzemákem, budou lahodnější.
4. Z uvedeného množství surovin připravíte asi 5 sklenic o velikosti 500 g.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 1 sklenice): 945 kcal, 5 g bílkovin, 206 g sacharidů, 3 g tuků.