Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Receptů na chlebíčky nebo kanapky je spousta, který jen vybrat? Klasikou nikdy nic nezkazíte. Roman Paulus vám ukáže recept na pochoutku, se kterou vždy zazáříte a vaši hosté budou pokaždé spokojeni. A která to je? No přece klasický šunkový chlebíček! Jednoduché spojení bramborového salátu, šunky, okurky, vařených vajíček, salátu a křupavého pečiva zajistí maximální spokojenost hostů. Chlebíčky ovšem nemusíte servírovat jen na silvestrovské párty, večírku nebo oslavě. Zkuste je připravit i všední den k rodinnému posezení a uvidíte, jak všem zpříjemníte večer. Nechte se inspirovat naším videem Kulinářské akademie. Přejeme Vám dobrou chuť!
01.Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Smícháme s celerem, petrželí a mrkví nakrájenými na kostičky, nastrouhanými okurkami, najemno nakrájenou cibulí a majonézou. Ochutíme solí, cukrem a lákem z okurek, promícháme a necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu (nejlépe přes noc).
02.Šunku rozsekáme v kutru nebo mixéru, přidáme změklé máslo a šleháme dále. Na konec přilijeme smetanu pokojové teploty, smícháme a vyšleháme. Pokud se směs srazí, vložíme do vodní lázně a vyšleháme znovu. Připravenou pěnu naplníme do cukrářského sáčku.
03.Na plátky veky naneseme bramborový salát, ozdobíme kornoutkem ze šunky, vařeným vejcem nakrájeným na šestiny, vějířkem z okurky, šunkovou pěnou, kterou nanášíme cukrářským sáčkem, a kouskem žluté papriky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT