Steak z tuňáka se středozemní zeleninou

play Přehrát video recept
Steak z tuňáka se středozemní zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Roman Paulus Vám ve svém receptu ukáže, jak připravit dokonalý steak z tuňáka. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Středozemní zelenina

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 500 g zeleniny (papriky, lilky, cukety)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce suchého bílého vína Soave
  • 6 × lžíce krájených loupaných rajčat Freshona
  • čerstvá bazalka

Brambory

  • řepkový olej Promienna
  • 400 g brambor (menší kusy)

Tuňák

  • 4 × steaky tuňáka
  • bylinkové máslo (4 lžíce másla, 1 lžička worcestrové omáčky, sůl, pepř, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 stroužky česneku, listová petržel, citronová šťáva)

Olivová tapenáda

  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × lžíce listové petržele
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 546 kJ / 608 kcal

Bílkoviny

48,70 g

Tuky

32,40 g

Vláknina

5,80 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

28,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Středozemní zelenina

01.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou najemno a česnek nakrájený na plátky. Přidáme lilek a papriku nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a přidáme cuketu nakrájenou na kostky. Podlijeme vínem a necháme krátce probublat. Přidáme rajčata a podusíme, až zelenina změkne. Těsně před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.

Brambory

02.Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí nakrájíme na poloviny, které opečeme v rozpálené pánvi dozlatova a poté osolíme.

Tuňák

03.Steaky tuňáka z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme z obou stran v grilovací pánvi tak, aby zůstal středně propečený. Na každý steak položíme plátek bylinkového másla, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme krátce odpočinout.

04.Tip: Jak se připravuje bylinkové máslo, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Olivová tapenáda

05.Černé olivy, česnek, lžíci nasekané listové petržele a olivový olej rozmixujeme na hladkou hmotu.

06.Tip: Chcete se dozvědět, na co se používá olivová tapenáda? Navštivte naši Kulinářskou akademii a podívejte se na video s Romanem Paulusem.

Servírování

07.Steak rozkrojíme na poloviny, podáváme se zeleninou, opečenými bramborami a nokem olivové tapenády a ozdobíme snítkou čerstvé bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo