Kuchyně
Evropská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Roman Paulus Vám ve svém receptu ukáže, jak připravit dokonalý steak z tuňáka. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 546 kJ / 608 kcal
Bílkoviny
48,70 g
Tuky
32,40 g
Vláknina
5,80 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
28,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou najemno a česnek nakrájený na plátky. Přidáme lilek a papriku nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a přidáme cuketu nakrájenou na kostky. Podlijeme vínem a necháme krátce probublat. Přidáme rajčata a podusíme, až zelenina změkne. Těsně před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.
02.Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí nakrájíme na poloviny, které opečeme v rozpálené pánvi dozlatova a poté osolíme.
03.Steaky tuňáka z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme z obou stran v grilovací pánvi tak, aby zůstal středně propečený. Na každý steak položíme plátek bylinkového másla, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme krátce odpočinout.
04.Tip: Jak se připravuje bylinkové máslo, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
05.Černé olivy, česnek, lžíci nasekané listové petržele a olivový olej rozmixujeme na hladkou hmotu.
06.Tip: Chcete se dozvědět, na co se používá olivová tapenáda? Navštivte naši Kulinářskou akademii a podívejte se na video s Romanem Paulusem.
07.Steak rozkrojíme na poloviny, podáváme se zeleninou, opečenými bramborami a nokem olivové tapenády a ozdobíme snítkou čerstvé bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT