Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Hovězí fašírky (nebo také jednoduše hovězí karbanátky) jsou skvělým jídlem, které snadno připravíte a dochutíte přesně tak, jak to máte nejraději. Šéfkuchař Marcel Ihnačák je tentokrát připravil na grilu ze směsi mletého masa, lahůdkové cibulky, česneku a rozmarýnu. Jako příloha skvěle poslouží netradiční grilovaná kořenová zelenina a extrémně jednoduchý bryndzový dip, na který vám postačí zakysaná smetana, bryndza a trocha nasekané pažitky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 969 kJ / 709 kcal
Bílkoviny
36,30 g
Tuky
50,70 g
Vláknina
6,70 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
29,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme vejce, strouhanku, nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku, česnek a rozmarýn. Důkladně promícháme a přelijeme olejem. Ze směsi vypracujeme fašírky, které po povrchu pokapeme olejem.
02.Kořenovu zeleninu zblanšírujeme (krátce povaříme ve vodě).
Jak blanšírovat zeleninu se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Oblanšírovanou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem.
04.Zeleninu i fašírky grilujeme v rozpáleném grilu. Maso opečeme přibližně 8 minut a zeleninu dokřupava.
05.Jakmile se maso a zelenina griluje, připravíme dip. V míse smícháme kysanou smetanu, bryndzu, sůl, pepř a nasekanou pažitku.
06. Šťavnaté hovězí fašírky servírujeme s bryndzovým dipem a grilovanou zeleninou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT