Šťavnaté hovězí fašírky s bryndzovým dipem

play Přehrát video recept
Šťavnaté hovězí fašírky s bryndzovým dipem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hovězí fašírky (nebo také jednoduše hovězí karbanátky) jsou skvělým jídlem, které snadno připravíte a dochutíte přesně tak, jak to máte nejraději. Šéfkuchař Marcel Ihnačák je tentokrát připravil na grilu ze směsi mletého masa, lahůdkové cibulky, česneku a rozmarýnu. Jako příloha skvěle poslouží netradiční grilovaná kořenová zelenina a extrémně jednoduchý bryndzový dip, na který vám postačí zakysaná smetana, bryndza a trocha nasekané pažitky.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × vejce „M“
  • 2 × lžíce strouhanka Belbake
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej Primadonna
  • 0,5 × celer
  • 4 × mrkev
  • 4 × kořenová petržel
  • čerstvý tymián
  • 250 g zakysaná smetana Pilos
  • 125 g bryndza Pilos
  • čerstvá pažitka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 969 kJ / 709 kcal

Bílkoviny

36,30 g

Tuky

50,70 g

Vláknina

6,70 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

29,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme vejce, strouhanku, nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku, česnek a rozmarýn. Důkladně promícháme a přelijeme olejem. Ze směsi vypracujeme fašírky, které po povrchu pokapeme olejem. 

02.Kořenovu zeleninu zblanšírujeme (krátce povaříme ve vodě).

Jak blanšírovat zeleninu se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Oblanšírovanou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem.

04.Zeleninu i fašírky grilujeme v rozpáleném grilu. Maso opečeme přibližně 8 minut a zeleninu dokřupava. 

05.Jakmile se maso a zelenina griluje, připravíme dip. V míse smícháme kysanou smetanu, bryndzu, sůl, pepř a nasekanou pažitku. 

06. Šťavnaté hovězí fašírky servírujeme s bryndzovým dipem a grilovanou zeleninou. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo