Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Tradiční suroviny v netradičním pojetí. I tak může vypadat štědrovečerní večeře podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Na letošní Vánoce připravil recept na kapra smaženého ve vinném těstíčku s pečenou dýní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 583 kJ / 856 kcal
Bílkoviny
38,70 g
Tuky
50,10 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
2,73 g
Sacharidy
53,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mrkev, celer, kořenovou petržel a dýni důkladně očistíme, zastříkneme olivovým olejem, zasypeme lístky čerstvého rozmarýnu a tymiánu (můžete použít i celé větvičky), podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Přiklopíme alobalem a pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi hodinu.
02.Do mixéru vložíme uvařené a oloupané brambory, žloutky, nasekaný česnek, plnotučnou i dijonskou hořčici, ocet, sůl, pepř a trochu vody. Rozmixujeme najemno a v průběhu postupně přiléváme olivový olej.
03.Kapří půlky nakrájíme na hranolky tak, aby byl jako bez kostí, podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Z hladké mouky, vajec, kypřicího prášku, soli a vína připravíme řidší těstíčko. Víno přiléváme postupně, aby se netvořily hrudky. Kapra osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku. Necháme okapat a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení necháme na papírové utěrce okapat přebytečný tuk a znovu lehce osolíme.
Více o těstíčku se dozvíte v jednom z triků naší Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Na talíř servírujeme porci pečené zeleniny se smaženým kaprem. Ozdobíme smaženou listovou petrželí (listy petržele velmi krátce osmažíme v rozpáleném oleji) a podáváme s mističkou bramborovo-česnekové majonézy.
06.Dobrou chuť a veselé Vánoce!
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT