Smaženice
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud nosíte z lesa košíky plné hub, určitě přemýšlíte, co s takovou úrodou uděláte. Asi nejčastějším houbovým jídlem, který se na českých stolech objevuje, je smaženice. Jak smaženici připravit a na co si dát při její přípravě pozor, Vám poradí Roman Paulus v následujícím videu. Kromě hub a vajec nezapomeňte přidat ani bylinky a koření. Houby si skvěle rozumí s kmínem, čerstvým tymiánem nebo listovou petrželí. Podávejte s opečeným krajícem chleba a přesvědčte se, jaký skvělý pokrm smaženice je.


Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smaženice

  • 2 × lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 400 g lesních hub
  • mletý kmín
  • čerstvý tymián
  • 4 × vejce
  • pažitka listová
  • petržel
  • chléb na opečení
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvé bylinky na podávání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 778 kJ / 664 kcal

Bílkoviny

40,70 g

Tuky

46,40 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

29,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi rozehřejte máslo, na kterém orestujte cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidejte očištěné a nakrájené houby, dochuťte mletým kmínem a nasekaným tymiánem, osolte a opepřete. Orestované houby podlijte trochou vody a duste pod pokličkou na mírném ohni 3 - 4 minuty. Přidejte rozšlehaná vejce, ale dávejte pozor, aby se vejce úplně nesrazila. Vypněte sporák a vmíchejte nasekanou pažitku a listovou petržel. Podávejte s chlebem opečeným na olivovém oleji a salátem z čerstvých bylinek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo