Smažené houby
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud je sezóna hub, dopřáváme si je v různých úpravách. Můžeme připravit skvělé houbové omáčky a polévky nebo je také usmažit. Roman Paulus usmažil lesní houby na dva způsoby – v bylinkové strouhance a těstíčku. Smažené houby můžete podávat třeba se salátem nebo jen tak s dipem ze zakysané smetany a čerstvých bylinek. Stačí pár minut a skvělý letní pokrm je na světě.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažené houby

  • směs lesních hub
  • hladká mouka na obalení
  • vejce
  • rostlinný olej na smažení

Bylinková strouhanka

  • 200 g světlého toastového chleba
  • hrst listové petržele
  • 3 × větvičky čerstvého tymiánu (jenom lístky)

Těstíčko

  • 3 × lžíce hladké mouky
  • 3 × lžíce bramborového škrobu
  • 1 × lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 × vejce víno dle potřeby

Dip na podávání

  • česnek
  • zakysaná smetana
  • čerstvá bazalka
  • listová petržel
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 469 kJ / 829 kcal

Bílkoviny

27,90 g

Tuky

12,30 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

3,10 g

Sacharidy

148,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Houby očistěte, větší kusy překrojte a obalte v mouce, vejci a bylinkové strouhance. Smažte v rozehřátém oleji dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.

02.Houby můžete rovněž obalit v těstíčku. Z hladké mouky, škrobu, kypřicího prášku, vejce a vína vymíchejte hladkou hmotu. Houby pomoučněte, ponořte do těstíčka a smažte zprudka v rozehřátém oleji. Přebytečný tuk nechte okapat na papírových utěrkách a osolte.

03.Podávejte s dipem, který připravíte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem, nasekanou bazalkou, listovou petrželí a pažitkou, osolte a opepřete.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo