Kuchyně
Francouzská, Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Quiche patří mezi oblíbené francouzské jídlo. Tento slaný koláč poslouží dobře jako rychlá svačinka, ale větší kousek vás zasytí i jako oběd – a navíc se dá podávat jak teplý, tak studený! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na slaný koláč, který se tomu tradičnímu francouzskému náramně podobá – koláč z listového těsta s restovaným kuřecím masem a vajíčkovou zálivkou s bryndzou a pažitkou. Kromě toho, že se naučíte připravit samotnou náplň, podíváte se i na to, jak nachystat listové těsto na pečení. Vše stačí nakonec už jen smíchat a nechat asi 20 minut v rozehřáté troubě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 886 kJ / 451 kcal
Bílkoviny
28,40 g
Tuky
27,70 g
Vláknina
1,70 g
Sůl
1,60 g
Sacharidy
22,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na menší kusy nakrájená krůtí prsa ochutíme solí, pepřem a zprudka restujeme v rozpálené pánvi s olejem. Zatímco se maso restuje, smícháme v misce polovinu bryndzy, vejce, sůl a pepř. Do směsi přidáme také nasekanou pažitku a znovu promícháme.
02.Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Nadbytečnou mouku odstraníme a formu vysteleme listovým těstem. Důkladně přitlačíme a okraje ořízneme. Odříznuté těsto položíme po okrajích tak, aby celou formu zakrylo. Na těsto nalijeme směs, přidáme kousky orestovaného masa a zbylou bryndzu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
03.Hotový koláč necháme mírně vychladnout a zatímco chladne, připravíme rychlý salát z nakrájených rajčat, lahůdkové cibulky a polníčku. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme olej, šťávu z citronu a vše zlehka promícháme.
04.Porci slaného koláče pokapeme olejem a podáváme se zeleninovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT