Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 845 kJ / 1 397 kcal
Bílkoviny
38,50 g
Tuky
89,70 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
106,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mouky, změklého másla, 2 vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a odložíme na celou noc do lednice (ideálně však na 24 hodin). 20 minut před jeho zpracováním vyjmeme z lednice. Těsto vyválíme na desce posypané moukou (na šířku asi 3 mm) a vložíme do pečicí formy. Těsto přesahující přes okraje formy neodřezáváme. Na těsto položíme pečicí papír a nasypeme suchou čočku nebo fazole (těsto si tak během pečení zachová svůj tvar). Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35−40 minut. Z upečeného korpusu odstraníme papír na pečení s čočkou a opatrně seřízneme přečnívající okraje.
02.V misce smícháme smetanu, mléko, 3 celá vejce a 2 žloutky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Růžičky brokolice uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme a důkladně osušíme utěrkami. Osušené růžičky nakrájíme na menší kousky. Sušená rajčata scedíme, osušíme a také nakrájíme na menší kousky. Brokolici, rajčata a kozí sýr poklademe rovnoměrně na upečený korpus a přelijeme smetanovo-vaječnou směsí. Quiche pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35−40 minut.
03.Quiche podáváme zcela vychladlý.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT