Quiche s kozím sýrem, brokolicí a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Quiche s kozím sýrem, brokolicí a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Francouzský pokrm ve Vaší kuchyni – quiche s kozím sýrem podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Koláče

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Křehké těsto

  • 500 g hladké mouky Castello
  • 250 g másla Pilos
  • 2 × vejce "M"
  • 7 g soli s přídavkem jódu Castello
  • 50 ml vody
  • 750 g čočky Cornfarm (na zatížení těsta)

Náplň

  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 150 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 5 × vajec "M"
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 g brokolice
  • 100 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 200 g čerstvého krájeného kozího sýra Chene d'argent

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 845 kJ / 1 397 kcal

Bílkoviny

38,50 g

Tuky

89,70 g

Vláknina

6,20 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

106,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Křehké těsto

01.Z mouky, změklého másla, 2 vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a odložíme na celou noc do lednice (ideálně však na 24 hodin). 20 minut před jeho zpracováním vyjmeme z lednice. Těsto vyválíme na desce posypané moukou (na šířku asi 3 mm) a vložíme do pečicí formy. Těsto přesahující přes okraje formy neodřezáváme. Na těsto položíme pečicí papír a nasypeme suchou čočku nebo fazole (těsto si tak během pečení zachová svůj tvar). Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35−40 minut. Z upečeného korpusu odstraníme papír na pečení s čočkou a opatrně seřízneme přečnívající okraje.

Náplň

02.V misce smícháme smetanu, mléko, 3 celá vejce a 2 žloutky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Růžičky brokolice uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme a důkladně osušíme utěrkami. Osušené růžičky nakrájíme na menší kousky. Sušená rajčata scedíme, osušíme a také nakrájíme na menší kousky. Brokolici, rajčata a kozí sýr poklademe rovnoměrně na upečený korpus a přelijeme smetanovo-vaječnou směsí. Quiche pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35−40 minut.

Servírování

03.Quiche podáváme zcela vychladlý.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo