Skořicový koláč s jablky

Skořicový koláč s jablky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 19×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Skořice a jablka - to je nesmrtelná kombinace. 

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 ks vejce "M"
  • 3 ks jablka
  • 1 × lžička prášku do pečiva Castello
  • 1 × lžička skořice Mikado
  • 150 g ořechů Alesto (mandle, kešu, pekanové, vlašské…)
  • 0,75 × sklenice rostlinného oleje Promienna
  • 1 × sklenice cukru Castello
  • 2 × sklenice polohrubé mouky Castello
  • máslo a polohrubá mouka Castello na vysypání formy

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 418 kJ / 816 kcal

Bílkoviny

13,60 g

Tuky

47,50 g

Vláknina

5,40 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

87,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy nasekáme a opražíme nasucho v pánvi. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

02.Oddělíme bílky od žloutků. Ve vyšší nádobě vyšleháme bílky v tuhý sníh. Mouku smícháme se sodou, práškem do pečiva a skořicí. Žloutky ušleháme s cukrem ve větší míse do pěny, postupně přiléváme olej a opatrně vmícháváme sníh a mouku se skořicí. Mícháme jedním směrem, aby sníh nespadl. Nakonec velmi opatrně vmícháme jablka a ořechy.

03.Těsto přelijeme do rostlinným tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo