Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Skořice a jablka - to je nesmrtelná kombinace.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 418 kJ / 816 kcal
Bílkoviny
13,60 g
Tuky
47,50 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
87,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ořechy nasekáme a opražíme nasucho v pánvi. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
02.Oddělíme bílky od žloutků. Ve vyšší nádobě vyšleháme bílky v tuhý sníh. Mouku smícháme se sodou, práškem do pečiva a skořicí. Žloutky ušleháme s cukrem ve větší míse do pěny, postupně přiléváme olej a opatrně vmícháváme sníh a mouku se skořicí. Mícháme jedním směrem, aby sníh nespadl. Nakonec velmi opatrně vmícháme jablka a ořechy.
03.Těsto přelijeme do rostlinným tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT