Silvestrovské cordon bleu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Užijte si Silvestra s Kuchyní Lidlu a připravte cordon bleu z vepřového masa se šunkou a sýrem podle Romana Pauluse. Další recepty najdete na kuchynelidlu.cz!

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Cordon bleu

  • 400 g vepřových řízků z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 150 g výběrové šunky Pikok
  • 100 g plátků goudy Pilos
  • 100 g hladké mouky Belbake na obalování
  • 2 × vejce “M“ na obalování
  • 100 g strouhanky Belbake na obalování
  • rostlinný olej Vita D´ornebo přepuštěné máslo na smažení
  • divoké brusinky Freshona na podávání
  • 1 × citron na podávání

Brambory

  • 400 g brambor
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × lžíce vody
  • listová petržel

Bramborová kaše

  • 200 g brambor
  • 50 ml čerstvého mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × lžíce másla Pilos

Koktejlová omáčka

  • 2 × lžíce majonézy Kania
  • 3 × lžíce jemného kečupu ve skle Kania
  • 1 × lžíce strouhaného křenu Kania
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 838 kJ / 917 kcal

Bílkoviny

46,10 g

Tuky

57,10 g

Vláknina

4,90 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

55,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Řízky

01.Vepřové maso naklepeme přes fólii na tenký plátek, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme šunku a sýr, zarolujeme, zabalíme do potravinové fólie a alobalu a necháme zamrazit. Po zamražení rolády vyndáme a necháme krátce povolit v lednici (asi 45 minut). Nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm) a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Ve vajíčku a strouhance obalujeme dvakrát, čímž se vytvoří silnější vrstva obalení, která zabrání vytékání sýru při smažení. V rozpálené pánvi s olejem smažíme dozlatova.

Brambory

02.Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka (asi 20 minut), poté oloupeme a nakrájíme na kostky. Do pánve nalijeme trochu vody a přidáme máslo, které necháme trochu rozehřát. Přidáme brambory a počkáme, až se vytvoří emulze. Přisypeme nasekanou listovou petržel a promícháme.

Bramborová kaše

03.Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka, poté scedíme a propasírujeme. Do menšího hrnce nalijeme mléko a smetanu, přidáme propasírované brambory a máslo, osolíme a vymícháme na hladkou kaši.

Koktejlová omáčka

04.Majonézu, kečup, křen a citronovou šťávu smícháme, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou omáčku.

Jak se připravuje koktejlová omáčka nebo bramborová kaše, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

05.Servírování

06.Pokrm můžeme podávat jako jednohubky nebo hlavní chod. Jednohubky servírujeme s bramborovou kaší, koktejlovou omáčkou nebo divokými brusinkami. Každý kousek ozdobíme smaženou listovou petrželí. Hlavní chod podáváme s petrželovými bramborami, doplníme citronem a smaženou listovou petrželí. Hodí se také lehký bramborový nebo listový salát.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo