Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si lehčí verzi klasického vánočního bramborového salátu bez majonézy. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.
Energie
929 kJ / 222 kcal
Bílkoviny
3,80 g
Tuky
12,50 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
24,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do větší mísy. Osolíme, opepříme a přidáme olej, hořčici, ocet a najemno nakrájenou červenou cibuli. Přelijeme částí teplého vývaru, necháme marinovat, občas zamícháme. Před podáváním salát ještě dochutíme a naředíme vývarem podle potřeby. Salát nemá být moc hutný.
02.Lehký bramborový salát podáváme ke smaženému kaprovi nebo řízku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT