Lehký bramborový salát

Lehký bramborový salát
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si lehčí verzi klasického vánočního bramborového salátu bez majonézy. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 500 g brambor
  • 200 ml silného kuřecího vývaru (podle druhu brambor)
  • 50 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 g červené cibule
  • 30 g plnotučné hořčice Pagusa
  • ocet podle chuti Pagusa
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • sůl

Orientační nutriční hodnoty

Energie

929 kJ / 222 kcal

Bílkoviny

3,80 g

Tuky

12,50 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

24,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do větší mísy. Osolíme, opepříme a přidáme olej, hořčici, ocet a najemno nakrájenou červenou cibuli. Přelijeme částí teplého vývaru, necháme marinovat, občas zamícháme. Před podáváním salát ještě dochutíme a naředíme vývarem podle potřeby. Salát nemá být moc hutný.

Servírování

02.Lehký bramborový salát podáváme ke smaženému kaprovi nebo řízku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo