Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Začátečník
Marinovaný losos je základem lehkého, vynikajícího Marcelova salátu. Jak připravit marinádu na rybu? Zjistěte recept na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 477 kJ / 353 kcal
Bílkoviny
16,90 g
Tuky
22,40 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
21,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hmoždíři rozdrtíme hřebíčky, sůl, cukr, citronovou a limetkovou kůru. Z lososa odstraníme kůži.
02.Tip: Jak zbavit lososa kůže, se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
03.Na fólii nasypeme polovinu směsi, položíme lososa, posypeme zbytkem, důkladně zabalíme do fólie a necháme marinovat v lednici 12 až 24 hodin (podle výšky filetu). Lososa opláchneme studenou vodou, osušíme, obalíme nadrobno nasekaným koprem a pažitkou, nakrájíme na tenké plátky a odložíme do chladničky.
04.Oloupanou okurku podélně překrojíme, pomocí lžičky odstraníme jadérka a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné a na menší kousky nakrájenou cibuli a červenou řepu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem, přidáme salát insalatina a zlehka promícháme.
05.Lososa servírujeme se salátem a lžičkou zakysané smetany, můžeme dozdobit nasekanými bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT