Salát s marinovaným lososem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Marinovaný losos je základem lehkého, vynikajícího Marcelova salátu. Jak připravit marinádu na rybu? Zjistěte recept na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Party

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g čerstvého lososa
  • 1 × lžička hřebíčku
  • 100 g hrubozrnné soli
  • 50 g cukru krystal Castello
  • 1 × citron
  • 1 × limetka
  • čerstvý kopr
  • čerstvá pažitka
  • 1 × okurka
  • 1 × červená cibule
  • 400 g vařené červené řepy
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • bílý vinný ocet Acentino
  • 100 g salátu insalatina
  • 150 ml zakysané smetany Pilos (18 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 477 kJ / 353 kcal

Bílkoviny

16,90 g

Tuky

22,40 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

21,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Losos

01.V hmoždíři rozdrtíme hřebíčky, sůl, cukr, citronovou a limetkovou kůru. Z lososa odstraníme kůži.

02.Tip: Jak zbavit lososa kůže, se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

03.Na fólii nasypeme polovinu směsi, položíme lososa, posypeme zbytkem, důkladně zabalíme do fólie a necháme marinovat v lednici 12 až 24 hodin (podle výšky filetu). Lososa opláchneme studenou vodou, osušíme, obalíme nadrobno nasekaným koprem a pažitkou, nakrájíme na tenké plátky a odložíme do chladničky.

Salát

04.Oloupanou okurku podélně překrojíme, pomocí lžičky odstraníme jadérka a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné a na menší kousky nakrájenou cibuli a červenou řepu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem, přidáme salát insalatina a zlehka promícháme.

Servírování

05.Lososa servírujeme se salátem a lžičkou zakysané smetany, můžeme dozdobit nasekanými bylinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo