Rumová tlačenka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Bez cukroví a vánočky si Vánoce nedovedeme představit. Ale sváteční sladkosti nemusí být vždy jen výsledkem dlouhých hodin pečení a stání u trouby. Stačí mít ověřený recept na nepečené cukroví, jehož příprava vám zabere pouhou chvilku. Roman Paulus pro vás připravil rumovou tlačenku, která vás určitě nadchne rumovým aroma.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rumová tlačenka

  • 150 g piškotů Tastino (případně bezlepkových)
  • 3 × lžíce tuzemáku Alliance
  • 125 g másla Pilos
  • 25 g moučkového cukru Belbake
  • 2 × lžíce holandského kakaa Belbake
  • 100 g slazeného kondenzovaného mléka Pilos
  • 2 × lžíce mletých ořechů
  • 100 g rozinek namočených v tuzemáku
  • na obalování strouhaný kokos Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 697 kJ / 2 791 kcal

Bílkoviny

33,20 g

Tuky

162,10 g

Vláknina

20,60 g

Sůl

0,55 g

Sacharidy

294,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Piškoty nakrájíme na menší kousky a pokapeme tuzemákem.

02.Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, kakaem a kondenzovaným mlékem. Ručně vmícháme piškoty, mleté ořechy a rozinky namočené v rumu.

03.Na fólii nasypeme kokos, naneseme hmotu, opět posypeme kokosem a vytvarujeme váleček. Zabalíme do fólie, dobře utáhneme, ještě zabalíme do alobalu, vložíme do lednici a necháme ztuhnout.

04.Těsně před servírováním nakrájíme na plátky a ukládáme do papírových košíčků.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo