Rizoto s pečeným pstruhem a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Rizoto s pečeným pstruhem a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Krémové rizoto je typická italská specialita. V kombinaci s pečeným pstruhem a sušenými rajčaty podle Kuchyně Lidlu to bude dobrota.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 g sušených rajčat Italiamo
  • 2 × lžíce mascarpone Italiamo
  • 50 g cibule
  • olivový olej Italiamo
  • 200 g rýže arborio Italiamo
  • 100 ml suchého bílého vína Vermentino
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 500 ml rybího vývaru
  • 30 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 2 × čerství pstruzi
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × hrst čerstvého tymiánu
  • 2 × stroužky česneku
  • 200 g listového špenátu
  • 50 g oliv Baresa

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 943 kJ / 464 kcal

Bílkoviny

28,80 g

Tuky

16,10 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

46,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rizoto

01.Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v pánvi s rozpáleným olejem. Přisypeme suchou neomytou rýži a krátce orestujeme. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme k rýži. Podlijeme vínem a osolíme. Po vyvaření vína zalijeme vývarem tak, aby byla rýže po celou dobu vaření lehce přelitá. Rýži vaříme asi 20 minut doměkka, následně zjemníme 2 lžícemi mascarpone a dokončíme nastrouhaným sýrem Grana Padano.

Pstruh

02.Z omytého a osušeného pstruha připravíme filety, které důkladně zbavíme všech kostí pomocí pinzety. Maso nakrájíme na 3 až 4 menší kousky, které osolíme a opepříme z obou stran a opékáme v rozpálené pánvičce s olivovým olejem nejprve na straně s kůží, kterou lehce přitlačíme, aby se propekla rovnoměrně. Po chvíli opékání přidáme k pstruhovi trochu čerstvého tymiánu a rozmačkaný stroužek česneku. Pánev odstavíme a rybu necháme dojít.

03.Tip: Podívejte se do Kulinářské akademie Lidlu, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak filetovat pstruha.

Špenát

04.V druhé pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme najemno nakrájený česnek, přidáme omytý a osušený listový špenát a po chvíli odstavíme. Orestovaný špenát osušíme na papírovém ubrousku.

Servírování

05.Rizoto dáme na talíř a vytvoříme menší důlek, do kterého přidáme osušený špenát. Navrch položíme opečenou rybu, pokapeme výpekem z pánvičky a ozdobíme několika lístky čerstvého špenátu. Rizoto můžeme také posypat několika kousky na poloviny nakrájených černých oliv.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo