Kuchyně
Americká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 333 kJ / 1 275 kcal
Bílkoviny
64,00 g
Tuky
102,90 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
24,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme v sítku dobře okapat. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř a strouhanku. Pomocí 2 lžic tvarujeme noky, které pomalu opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. V průběhu opékání přilijeme trochu oleje.
02.Cherry rajčata nakrájená na menší kousky smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje a citronovou šťávu. Zamícháme a necháme odležet.
03.Rib eye steaky osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran (z každé strany 2 – 3 minuty). Před koncem položíme na každý steak kousek másla a lístek bazalky, poté stáhneme z ohně a necháme odpočívat přikryté alobalem.
04.Tip: Máte raději více propečený steak? Jak ho připravit, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
05.Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v hrnci redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.
06.V misce vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Misku přeložíme nad páru a vyšleháme do husté pěny. Za stálého šlehání přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky – asi 60 °C).
07.Tip: Jak připravit přepuštěné máslo, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
08.Omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a přidáme rajčatový protlak a nasekanou listovou petržel.
09.Rib eye steak podáváme s cuketovými noky, které přelijeme připravenou rajčatovou zálivkou, holandskou omáčku ochucenou rajčaty podáváme zvlášť v misce.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT