Rib eye steak s cuketovými noky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na skvělý rib eye steak podávaný s holandskou omáčkou a cuketovými noky. 

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × irské rib eye steaky Inisvale
  • 400 g cukety
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × vejce "M"
  • 4 × stroužky česneku
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 75 g strouhanky Castello
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g cherry rajčat
  • čerstvá bazalka
  • 1 × citron (šťáva)
  • 50 g másla Pilos
  • 50 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 3 × kuličky celého pepře Mikado
  • 2 × bobkové listy Mikado
  • ½ cibule
  • 2 × žloutky
  • 100 ml přepuštěného másla
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 1 × hrst listové petržele

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 333 kJ / 1 275 kcal

Bílkoviny

64,00 g

Tuky

102,90 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

24,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Noky

01.Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme v sítku dobře okapat. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř a strouhanku. Pomocí 2 lžic tvarujeme noky, které pomalu opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. V průběhu opékání přilijeme trochu oleje.

Rajčatová zálivka

02.Cherry rajčata nakrájená na menší kousky smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje a citronovou šťávu. Zamícháme a necháme odležet.

Steaky

03.Rib eye steaky osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran (z každé strany 2 – 3 minuty). Před koncem položíme na každý steak kousek másla a lístek bazalky, poté stáhneme z ohně a necháme odpočívat přikryté alobalem.

04.Tip: Máte raději více propečený steak? Jak ho připravit, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Holandská omáčka

05.Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v hrnci redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.

06.V misce vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Misku přeložíme nad páru a vyšleháme do husté pěny. Za stálého šlehání přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky – asi 60 °C).

07.Tip: Jak připravit přepuštěné máslo, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

08.Omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a přidáme rajčatový protlak a nasekanou listovou petržel.

Servírování

09.Rib eye steak podáváme s cuketovými noky, které přelijeme připravenou rajčatovou zálivkou, holandskou omáčku ochucenou rajčaty podáváme zvlášť v misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo