Restované mleté maso s brokolicí a cherry rajčátky

play Přehrát video recept
Restované mleté maso s brokolicí a cherry rajčátky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Když se vám do kuchyně dostane mleté maso, nemusíte se omezovat jenom na karbanátky. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás inspiruje receptem na mleté maso s brokolicí, rýží a cherry rajčaty. Zatímco se rýže bude vařit a brokolice blanšírovat, orestujete v pánvi kromě vepřového a hovězího mletého i česnek, zázvor a lahůdkovou cibulku. Na závěr už stačí jen přidat samotnou brokolici, sójovou omáčku a také trochu limetkové šťávy, která celému jídlu dodá svěží nádech. A je hotovo – můžete podávat!

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g basmati rýže Golden Sun
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × brokolice
  • 4 × stroužek česnek
  • 50 g zázvor
  • 1 × pálivá paprička
  • 500 g mleté maso mix Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g cherry rajčata
  • 1 × lžíce med
  • 100 g rajčatový protlak Kania
  • 1 × lžíce sójová omáčka Kania
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 1 × čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 865 kJ / 685 kcal

Bílkoviny

34,80 g

Tuky

29,70 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

75,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci s rozpáleným olejem orestujeme rýži. Ochutíme solí a promícháme. Zalijeme vroucí vodou, přibližně 1 cm nad povrch, promícháme, stáhneme z ohně, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. 

02.Brokolici oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě.

Podívejte se na video o blanšírování v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Česnek, zázvor, pálivou papričku bez semínek a bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olejem. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a orestujeme dozlatova.  

04.Cherry rajčata nakrájíme na poloviny. Zelené části lahůdkové cibulky nakrájíme na tenká kolečka. 

05.Do masového základu přidáme cherry rajčata, med, rajčatový protlak, sójovou omáčku, brokolici a máslo. Podlijeme vodou a ochutíme limetkovou šťávou. Na závěr směs posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky. 

06.Rýži servírujeme s mletým masem a ozdobíme listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo