Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Když se vám do kuchyně dostane mleté maso, nemusíte se omezovat jenom na karbanátky. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás inspiruje receptem na mleté maso s brokolicí, rýží a cherry rajčaty. Zatímco se rýže bude vařit a brokolice blanšírovat, orestujete v pánvi kromě vepřového a hovězího mletého i česnek, zázvor a lahůdkovou cibulku. Na závěr už stačí jen přidat samotnou brokolici, sójovou omáčku a také trochu limetkové šťávy, která celému jídlu dodá svěží nádech. A je hotovo – můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 865 kJ / 685 kcal
Bílkoviny
34,80 g
Tuky
29,70 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
75,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci s rozpáleným olejem orestujeme rýži. Ochutíme solí a promícháme. Zalijeme vroucí vodou, přibližně 1 cm nad povrch, promícháme, stáhneme z ohně, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut.
02.Brokolici oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
Podívejte se na video o blanšírování v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Česnek, zázvor, pálivou papričku bez semínek a bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olejem. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a orestujeme dozlatova.
04.Cherry rajčata nakrájíme na poloviny. Zelené části lahůdkové cibulky nakrájíme na tenká kolečka.
05.Do masového základu přidáme cherry rajčata, med, rajčatový protlak, sójovou omáčku, brokolici a máslo. Podlijeme vodou a ochutíme limetkovou šťávou. Na závěr směs posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky.
06.Rýži servírujeme s mletým masem a ozdobíme listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT