Rebarborový koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Myslíte si, že nejlepší rebarborový koláč umí jen vaše babička? Blýskněte se před ní a připravte na oplátku tento originální koláč ve stylu „sladkého quiche“ podle receptu Romana Pauluse. Ve video návodu se dozvíte, jak správně zkaramelizovat cukr, ale i jak připravit smetanovou zálivku na francouzský koláč. Rebarbora s jahodami (ale případně i bez nich) pak už zajistí, že se po koláči zapráší, sotva stačí vychladnout.

Tagy

Koláče

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na rebarborový koláč

  • 2 × lžíce třtinového cukru
  • 2 × lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 300 g rebarbory
  • špetka skořice
  • 2 × lžíce tuzemáku
  • 4 × jahody
  • 150 ml smetany
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × vanilkový cukr
  • 1 × lžíce krupicového cukru
  • 1 × korpus na ovocný koláč ⌀ 28
  • drobenka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 250 kJ / 1 970 kcal

Bílkoviny

33,20 g

Tuky

107,30 g

Vláknina

11,20 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

207,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a nachystáme drobenku.

02.Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Třtinový cukr v rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat, přidáme nastrouhaný zázvor,  připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme. Ke konci přidáme nakrájené jahody.

04.Ze smetany, vajec, vanilkového cukru a lžíce krupicového cukru připravíme zálivku.

05.Rebarborový základ naplníme do předpřipraveného korpusu a zalijeme zálivkou.

06.Tip: Jak si připravit korpus na ovocný koláč zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Množství vyjde na 1 rebarborový korpus o průměru 28 cm a jeden malý korpus na pozdější dobroty.

07.Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 15 minut. Poté koláč posypeme drobenkou a pečeme dalších 25–30 minut dozlatova.

08.Po upečení necháme vychladnout, podáváme s vanilkovou omáčkou.

09.Tip: Jak připravit vanilkovou omáčku se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo