Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 250 kJ / 1 970 kcal
Bílkoviny
33,20 g
Tuky
107,30 g
Vláknina
11,20 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
207,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a nachystáme drobenku.
02.Tip: Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Třtinový cukr v rozpálené pánvi necháme zkaramelizovat, přidáme nastrouhaný zázvor, připravenou rebarboru, skořici, tuzemák a krátce podusíme. Ke konci přidáme nakrájené jahody.
04.Ze smetany, vajec, vanilkového cukru a lžíce krupicového cukru připravíme zálivku.
05.Rebarborový základ naplníme do předpřipraveného korpusu a zalijeme zálivkou.
06.Tip: Jak si připravit korpus na ovocný koláč zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Množství vyjde na 1 rebarborový korpus o průměru 28 cm a jeden malý korpus na pozdější dobroty.
07.Pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi 15 minut. Poté koláč posypeme drobenkou a pečeme dalších 25–30 minut dozlatova.
08.Po upečení necháme vychladnout, podáváme s vanilkovou omáčkou.
09.Tip: Jak připravit vanilkovou omáčku se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT