Rajčatové bruschetty s grilovaným tuňákem

play Přehrát video recept
Rajčatové bruschetty s grilovaným tuňákem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Italská kuchyně se vyznačuje tím, že obsahuje spoustu jednoduchých, ale zároveň vynikajících receptů. A jedním z takových jsou i rajčatové bruschetty s tuňákem, které připravuje Roman Paulus. Samotnou bruschettu připravíte poměrně jednoduše – jedná se v podstatě jen o suchou topinku z čerstvého světlého chleba. O to víc času vám pak zbyde na přípravu rajčatové směsi a v pánvi grilovaného tuňáka, který je hlavním bodem této skvělé svačinky či lehké večeře.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 200 g cherry rajčata
  • 1 × červená cibule
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 6 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce malinové krémové balsamico Italiamo
  • 200 g dýňová švýcarka z mateřského těsta
  • 400 g steak z tuňáka
  • 3 × stroužek česnek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 026 kJ / 484 kcal

Bílkoviny

30,70 g

Tuky

25,60 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

32,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rajčata nakrájíme na kousky a ochutíme červenou cibulí, bazalkou, solí, pepřem, chilli a lžící balsamica. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, promícháme, dáme stranou a necháme odpočinout.

02.Tuňáka okořeníme solí a pepřem a lehce potřeme olejem. Opečeme z obou stran, tak aby tuňák byl medium rare (asi 1,5 minuty z každé strany).

Pro lepší výsledek tuňáka posypte i sezamovými semínky.

03.Plátky chleba opečeme na troše olivového oleje dokřupava, potřeme česnekem a navrstvíme na ně připravený rajčatový salát. 

04.Tuňáka nakrájíme na tenké plátky a bruschetty se salátem jimi obložíme. 

05.Nakonec zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvě namletým pepřem, ozdobíme několika lístky bazalky a doplníme balsamikem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo