Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Sardinky nemusí být jen z konzervy! Tyto malé mořské rybičky plné chuti se skvěle hodí i na grilování, což dokazuje šéfkuchař Roman Paulus ve svém video receptu. Společně se podíváte na to, jak vyfiletované sardinky připravit na grilování v alobalu, čím je ochutit a na co si dát pozor. Výhoda sardinek je, že na grilu potřebují jen něco málo přes pět minut, což je tak akorát, abyste si stihli připravit rajčatový salát s česnekem, citronovou šťávou a čerstvými bylinkami. Ten společně s grilovanými sardinkami a opečenou bruschettou vykouzlí skvělé a svěží letní jídlo.
Energie
2 929 kJ / 700 kcal
Bílkoviny
56,70 g
Tuky
33,60 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
39,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z dvou listů alobalu připravíme vaničku s vyvýšenými okraji, kterou potřeme olivovým olejem. Sardinky vyfiletujeme, ochutíme solí, pepřem, dle libosti i chilli a poklademe na připravený alobal. Větší sardinky rozevřeme a menší položíme na bok. Posypeme 3 stroužky nasekaného česneku, zakápneme citronovou šťávou a grilujeme 5–8 minut ve středně rozehřátém grilu.
Jak očistit sardinky na 3 různé způsoby se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Rajčata očistíme a dužinu nakrájíme na kostky. Smícháme se 2 najemno nasekanými stroužky česneku, osolíme, opepříme a ochutíme čerstvě nasekanými bylinkami (my zvolili petržel a bazalku). Zakápneme lžící oleje a necháme stranou rozležet.
03.Světlé pečivo nakrájíme na plátky, které nasucho ogrilujeme dokřupava.
Pro bezlepkovou variantu zvolte bezlepkové pečivo. Pro zdravější verzi celozrnné.
04.Následně bruschetty zakápneme olivovým olejem, navrstvíme na ně rajčatový salát a na vrch 2–3 grilované sardinky podle velikosti. Nakonec zakápneme výpekem z alobalové misky a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT