Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Máte rádi růžičkovou kapustu? S tímto receptem si ji určitě zamilujete. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřovou pečeni na přírodno s růžičkovou kapustou, kterou ještě doplňují sušená rajčata. Naučíte se, jak správně kapustu oblanšírovat a orestovat ji se sušenými rajčaty a česnekem v pánvi. S vepřovým masem si také hravě poradíte – stačí ho podle návodu očistit, nakrájet na plátky a opéct dozlatova. Celý recept (a zejména chuť sušených rajčat) skvěle doplní hobliny parmazánu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 132 kJ / 749 kcal
Bílkoviny
62,20 g
Tuky
48,30 g
Vláknina
5,90 g
Sůl
1,54 g
Sacharidy
16,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Růžičkovou kapustu očistíme, rozkrojíme na půlky a oblanšírujeme ve vroucí vodě do poloměkka. Poté přecedíme.
Jak na blanšírovaní se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Mezitím si nakrájíme sušená rajčata a česnek na plátky. Krátce je orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme tymián a scezenou kapustu. Osolíme, opepříme a přidáme 1 lžíci másla. Opečeme dozlatova. Maso očistíme a nakrájíme na tlustší plátky. Osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi na tuku nejprve zespodu. Pokapeme trochou oleje a opečeme ze všech stran dozlatova. Před koncem přidáme 1 lžíci másla a citronovou šťávu. Stáhneme z ohně, přidáme trochu vody a necháme maso chvíli odpočinout v pánvi zakryté alobalem.
03.Vepřovou pečeni podáváme s růžičkovou kapustou se sušenými rajčaty, posypanou hoblinami parmazánu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT