Přírodní vepřová pečeně s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Přírodní vepřová pečeně s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte rádi růžičkovou kapustu? S tímto receptem si ji určitě zamilujete. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřovou pečeni na přírodno s růžičkovou kapustou, kterou ještě doplňují sušená rajčata. Naučíte se, jak správně kapustu oblanšírovat a orestovat ji se sušenými rajčaty a česnekem v pánvi. S vepřovým masem si také hravě poradíte – stačí ho podle návodu očistit, nakrájet na plátky a opéct dozlatova. Celý recept (a zejména chuť sušených rajčat) skvěle doplní hobliny parmazánu.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g růžičkové kapusty
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × hrst sušených rajčat Italiamo
  • 4 × stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • 800 g vepřové pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst čerstvého tymiánu
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 × hrst hoblin parmazánu Italiamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 132 kJ / 749 kcal

Bílkoviny

62,20 g

Tuky

48,30 g

Vláknina

5,90 g

Sůl

1,54 g

Sacharidy

16,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Růžičkovou kapustu očistíme, rozkrojíme na půlky a oblanšírujeme ve vroucí vodě do poloměkka. Poté přecedíme. 

Jak na blanšírovaní se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Mezitím si nakrájíme sušená rajčata a česnek na plátky. Krátce je orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme tymián a scezenou kapustu. Osolíme, opepříme a přidáme 1 lžíci másla. Opečeme dozlatova. Maso očistíme a nakrájíme na tlustší plátky. Osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi na tuku nejprve zespodu. Pokapeme trochou oleje a opečeme ze všech stran dozlatova. Před koncem přidáme 1 lžíci másla a citronovou šťávu. Stáhneme z ohně, přidáme trochu vody a necháme maso chvíli odpočinout v pánvi zakryté alobalem. 

03.Vepřovou pečeni podáváme s růžičkovou kapustou se sušenými rajčaty, posypanou hoblinami parmazánu.  

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo