Pomalu pečená husa s dýňovými noky

play Přehrát video recept
Pomalu pečená husa s dýňovými noky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

9 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Na svatého Martina nesmí chybět husa. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pomalu pečenou husu s dýňovými noky.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená husa

  • 1 × celá husa
  • 1 × cibule
  • 1 × větší jablko
  • 1 × pomeranč
  • kmín celý Mikado
  • sůl s jódem Castello

Dýňové noky

  • 250 g vařených brambor (nejlépe moučných)
  • 250 g vařené dýně hokkaido
  • 1 × vejce “M“
  • 250 g hrubé mouky Castello (podle typu brambor a dýně)
  • 2 l lahůdkové cibulky (zelená část)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

19 049 kJ / 4 553 kcal

Bílkoviny

196,40 g

Tuky

380,50 g

Vláknina

6,90 g

Sůl

4,10 g

Sacharidy

79,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečená husa

01.Cibuli, jablka a pomeranče nakrájíme na kousky, přidáme kmín a sůl, smícháme a husu naplníme. Husu nakmínujeme a osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) i z vrchní části a podlijeme vodou. Připravenou husu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 30 minut. Poté teplotu ztlumíme na 80 °C a pomalu pečeme asi 8 hodin.

02.Poté vypneme, necháme trochu vychladnout a naporcujeme. Husu můžeme také nechat vychladnout úplně, naporcujeme a před podáváním ještě rozpéct 15 – 20 minut v troubě na horní gril.

Dýňové noky

03.Brambory a dýni uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a propasírujeme. Smícháme, přidáme vejce, osolíme a přisypeme mouku. Z těsta tvarujeme noky a zaváříme do osolené vody. Počkáme, až noky vyplavou na hladinu a poté vaříme ještě 2 – 3 minuty.

04.Do rozpálené pánve dáme trochu husího výpeku (tuk), orestujeme uvařené noky, přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a můžeme podávat.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo