Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
9 hod.
Obtížnost
Profesionál
Na svatého Martina nesmí chybět husa. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pomalu pečenou husu s dýňovými noky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
19 049 kJ / 4 553 kcal
Bílkoviny
196,40 g
Tuky
380,50 g
Vláknina
6,90 g
Sůl
4,10 g
Sacharidy
79,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli, jablka a pomeranče nakrájíme na kousky, přidáme kmín a sůl, smícháme a husu naplníme. Husu nakmínujeme a osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) i z vrchní části a podlijeme vodou. Připravenou husu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 30 minut. Poté teplotu ztlumíme na 80 °C a pomalu pečeme asi 8 hodin.
02.Poté vypneme, necháme trochu vychladnout a naporcujeme. Husu můžeme také nechat vychladnout úplně, naporcujeme a před podáváním ještě rozpéct 15 – 20 minut v troubě na horní gril.
03.Brambory a dýni uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a propasírujeme. Smícháme, přidáme vejce, osolíme a přisypeme mouku. Z těsta tvarujeme noky a zaváříme do osolené vody. Počkáme, až noky vyplavou na hladinu a poté vaříme ještě 2 – 3 minuty.
04.Do rozpálené pánve dáme trochu husího výpeku (tuk), orestujeme uvařené noky, přidáme lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a můžeme podávat.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT