Polévka ze sladkých brambor a zázvoru

play Přehrát video recept
Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Batáty alias sladké brambory - cenný zdroj vitaminů, minerálů a vlákniny, který má v kuchyni široké využití. Můžete je uvařit jako skvělou přílohu, upéct se zeleninou a masem jako hlavní chod nebo použít k přípravě dezertu. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, jak z této skvělé suroviny, pocházející ze Střední a Jižní Ameriky, uvařit polévku. Podívejte se na náš video recept a dozvíte se, jak připravit krémovou polévku ze sladkých brambor, ochucenou jablky a voňavými bylinkami.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Polévka ze sladkých brambor a zázvoru

  • 2 × lžíce másla
  • 1 × menší cibule
  • 20 g zázvoru
  • 250 g sladkých brambor
  • 400 ml drůběžího vývaru (lze i zeleninový)
  • sůl
  • římský kmín
  • 30 ml pomerančové šťávy
  • 50 ml kokosového mléka
  • jablko (nebo hrušku) k podávání
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 638 kJ / 631 kcal

Bílkoviny

11,60 g

Tuky

37,30 g

Vláknina

10,30 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

67,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.V rozehřátém hrnci zpěníme máslo, na kterém důkladně orestujeme najemno nakrájenou cibuli a zázvor. Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a krátce zarestujeme. Poté přilijeme vývar, osolíme, přidáme římský kmín a vaříme do změknutí brambor.

02.Po uvaření přidáme čerstvou pomerančovou šťávu, kokosové mléko a necháme krátce probublat.

03.Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jablka nakrájená na kostky a krátce orestujeme. Nakonec rozmixujeme polévku na hladkou hmotu a poté propasírujeme přes sítko.

04.Podáváme v hlubokém talíři, do kterého nalijeme polévku, přidáme restované jablko, zjemníme malým množstvím kokosového mléka a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo