Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Rybí polévku s mořskými plody a rybami znáte možná pod názvem bouillabaisse. Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, jak připravit výtečnou zeleninovou polévku s rybami a mořskými plody vařenými v páře. Postup je velmi jednoduchý, postačí vám jen ryby a mořské plody, silný rybí vývar a několik kousků čerstvé zeleniny. Určitě nevynechte fenykl, který k rybám perfektně ladí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 531 kJ / 1 322 kcal
Bílkoviny
135,40 g
Tuky
39,40 g
Vláknina
22,10 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
91,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mixovací nádoby nalijeme trochu olivového oleje, přidáme celé stroužky česneku, cibuli, mrkev, pórek a fenykl nakrájené na větší kusy, tymián, krátce rozmixujeme a poté orestujeme. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na větší kusy, zamícháme a přilijeme bílé víno. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list a nechte 5 – 8 minut mírně táhnout.
02.Ryby a mořské plody osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, vložíme do parního nástavce a necháme nad založenou polévkou uvařit v páře. Díky chuti z polévky budou ryby dobře ochucené.
03.Do hotové polévky vložíme uvařené ryby a ozdobíme snítkou listové petržele. Podáváme nejlépe s opečenou česnekovou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT