Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové řízky plněné houbami, špenátem a mozzarellou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 099 kJ / 741 kcal
Bílkoviny
57,60 g
Tuky
45,30 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
25,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omyté a osušené houby a 2 stroužky česneku nakrájíme na tenčí plátky. Orestujeme je v rozpálené pánvi na troše olivového oleje a 20 g másla. Po orestování hub i česneku dozlatova přidáme omytý a osušený špenát. Osolíme, opepříme a restujeme, dokud špenát nezměkne.
02.Brokolici rozdělíme na menší růžičky a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Zeleninu oblanšírujeme (spaříme) ve vroucí osolené vodě - nejdříve přidáme mrkev, po 5 minutách řapíkatý celer s brokolicí.
03.Celkem vaříme ještě 3 minuty. Zeleninu přecedíme a necháme okapat. Oblanšírovanou zeleninu orestujeme v pánvi na olivovém oleji, asi 20 g másla a česneku nakrájeném na plátky. Nakonec opepříme a osolíme.
04.Vepřové řízky nařízneme po délce, abychom získali větší plochu. Opepříme a osolíme. Přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Každý plátek naplníme houbovo-špenátovou nádivkou a kouskem mozzarelly. Plátky masa přeložíme, okraje uzavřeme špejlí, osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje do zlatohněda. Poté pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut.
05.Vyndáme, vrátíme zpět na oheň a přidáme k nim zbylé máslo. Počkáme, dokud se nerozpustí, a přilejeme víno. Povaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Před servírováním odstraníme špejle.
06.Na talíř naservírujeme porci restované zeleniny, na ni položíme plněné vepřové řízky s houbami, špenátem a mozzarellou. Můžeme pokapat máslovo-vínovou omáčkou a dozdobit celerovými lístky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT