Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Slaní šneci se nejčastěji připravují z listového těsta, ale šéfkuchař Roman Paulus tentokrát natočil recept na pizza šneky z kynutého těsta, kteří jsou větší, nadýchanější a poslouží stejně dobře jako snack nebo s trochou zeleninového salátu i jako hlavní jídlo. Kromě kynutého těsta (které si můžete jednoduše koupit v Lidlu už hotové na pečicím papíru) budete potřebovat i sekaná rajčata jako základ, strouhanou mozzarellu na posypání a pak cokoliv, co máte rádi. Roman Paulus zvolil tuňáka, ale skvěle poslouží i parmská šunka, mleté maso nebo cokoliv dalšího dle vaší chuti.
Energie
839 kJ / 201 kcal
Bílkoviny
10,80 g
Tuky
7,70 g
Vláknina
1,20 g
Sůl
1,23 g
Sacharidy
21,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Koupené kynuté těsto rozložíme na pracovní plochu i s pečicím papírem.
02.Těsto asi ze tří čtvrtin potřeme většinou sekaných rajčat, osolíme a opepříme. Ochutíme pestem, scezeným tuňákem a většinou strouhané mozzarelly.
03.Zarolujeme s pomocí pečicího papíru, utáhneme a nakrájíme na 2,5–3 cm široké šneky. Formu na pečení vystříkáme olejem ve spreji a šneky do ní naskládáme. Naneseme na ně zbylá sekaná rajčata, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Necháme krátce nakynout.
04.Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 20–25 minut dozlatova na program horkovzduch.
05.Hotové pečivo necháme krátce vychladnout, zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Pizza šneci se hodí na zahradní oslavu, svačinu do krabičky nebo jako občerstvení k televiznímu fandění u sportu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT