Pizza na grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Pizza je jedno z jídel, na které má člověk chuť vždy. A když vás mlsná dopadne v létě, byla by škoda nevyužít krásného počasí a nepřipravit si ji na grilu. Nevíte jak? Roman Paulus vám s tím pomůže. V receptu najdete tipy, jak připravit nadýchané těsto a čím pizzu obložit. Spojením mozzarelly, ančoviček, rajčat a bazalky získáte klasiku italské kuchyně, na které si nejlépe pochutnáte na zahradní grilovací party s přáteli.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 22 g droždí
  • 260 ml vody
  • 1 × lžíce krupicového cukru
  • 550 g hladké mouky
  • sůl
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje
  • hrubá mouka na vyválení

Obložení na pizzu

  • 240 dkg (1 plechovka) sekaných rajčat
  • extra panenský olivový olej
  • pepř
  • ančovičky dle chuti
  • 20 kuličky mini mozzarelly
  • 20 × lístků bazalky
  • čerstvá rukola na ozdobu
  • čerstvá bazalka na ozdob

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 506 kJ / 2 750 kcal

Bílkoviny

85,00 g

Tuky

63,00 g

Vláknina

19,50 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

445,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z droždí, vlažné vody a cukru připravíme kvásek, který necháme asi 10 minut pracovat na teplém místě. Poté přidáme mouku, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc kynout v lednici.

02.Druhý den vytvarujeme bochánky, které necháme na pracovní desce asi 20 minut kynout.

03.Z vykynutého těsta tvarujeme pizzu se silnějšími okraji, kterou potřeme rajčaty ochucenými olivovým olejem, solí a pepřem, rozprostřeme ančovičky, mozzarellu nakrájenou na půlky, čerstvou bazalku, zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 10 minut na rozehřátém kameni na grilu rozpáleném na 250-280 °C. Hotovou pizzu dokončíme lístky čerstvé rukoly a bazalky a pár kapkami olivového oleje.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo