Kuchyně
Italská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Profesionál
Pizza je jedno z jídel, na které má člověk chuť vždy. A když vás mlsná dopadne v létě, byla by škoda nevyužít krásného počasí a nepřipravit si ji na grilu. Nevíte jak? Roman Paulus vám s tím pomůže. V receptu najdete tipy, jak připravit nadýchané těsto a čím pizzu obložit. Spojením mozzarelly, ančoviček, rajčat a bazalky získáte klasiku italské kuchyně, na které si nejlépe pochutnáte na zahradní grilovací party s přáteli.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
11 506 kJ / 2 750 kcal
Bílkoviny
85,00 g
Tuky
63,00 g
Vláknina
19,50 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
445,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z droždí, vlažné vody a cukru připravíme kvásek, který necháme asi 10 minut pracovat na teplém místě. Poté přidáme mouku, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc kynout v lednici.
02.Druhý den vytvarujeme bochánky, které necháme na pracovní desce asi 20 minut kynout.
03.Z vykynutého těsta tvarujeme pizzu se silnějšími okraji, kterou potřeme rajčaty ochucenými olivovým olejem, solí a pepřem, rozprostřeme ančovičky, mozzarellu nakrájenou na půlky, čerstvou bazalku, zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 10 minut na rozehřátém kameni na grilu rozpáleném na 250-280 °C. Hotovou pizzu dokončíme lístky čerstvé rukoly a bazalky a pár kapkami olivového oleje.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT