Kuchyně
Česká
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Nejlepší vánoční cukroví pro každého milovníka nadýchaných krémů! Jednoduchý recept na pistáciové košíčky vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak připravit vynikající křehké těsto, jak udělat košíčky opravdu hluboké a jak na lahodný pistáciový krém jen za 3 surovin. Cukroví na Vánoce nikdy nebylo snadnější a s našimi videi ho zvládnete nejen vy, ale i vaše děti. Tak rozehřejte purpuru a pusťte se do pečení.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
26 024 kJ / 6 215 kcal
Bílkoviny
45,60 g
Tuky
553,30 g
Vláknina
16,00 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
288,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mouky, cukrů a másla vypracujeme těsto (předmícháme v kuchyňském robotu a dokončíme ručně, nebo těsto zpracujeme celé ručně), které rozdělíme do dvou asi 5 cm vysokých kvádrů, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) odpočinout. Ze studeného těsta vyválíme asi 3 mm tlustý plát, vykrájíme kolečka, které vtlačujeme do košíčkových formiček, přikryjeme alobalem, zatížíme čočkou a pečeme při 170 °C asi 7 minut do růžova.
Košíčky si můžeme napéct do zásoby a naplnit je, až když nás přepadne mlsná nebo nečekaná návštěva.
02.Z másla, pistáciové pasty a cukru vyšleháme krém, který nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme do vychladlých košíčků, posypeme nesolenými nasekanými pistáciemi a necháme zatuhnout. Skladujeme v lednici.
Pistáciovou pastu můžete nahradit najemno mletými pistáciemi.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT