Pistáciové košíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Nejlepší vánoční cukroví pro každého milovníka nadýchaných krémů! Jednoduchý recept na pistáciové košíčky vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak připravit vynikající křehké těsto, jak udělat košíčky opravdu hluboké a jak na lahodný pistáciový krém jen za 3 surovin. Cukroví na Vánoce nikdy nebylo snadnější a s našimi videi ho zvládnete nejen vy, ale i vaše děti. Tak rozehřejte purpuru a pusťte se do pečení.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 125 g másla
  • čočka na zatížení
  • strouhané pistácie na ozdobu

Krém

  • 500 g másla
  • 100 g pistáciové pasty
  • 60 g moučkového cukru

Orientační nutriční hodnoty

Energie

26 024 kJ / 6 215 kcal

Bílkoviny

45,60 g

Tuky

553,30 g

Vláknina

16,00 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

288,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z mouky, cukrů a másla vypracujeme těsto (předmícháme v kuchyňském robotu a dokončíme ručně, nebo těsto zpracujeme celé ručně), které rozdělíme do dvou asi 5 cm vysokých kvádrů, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) odpočinout. Ze studeného těsta vyválíme asi 3 mm tlustý plát, vykrájíme kolečka, které vtlačujeme do košíčkových formiček, přikryjeme alobalem, zatížíme čočkou a pečeme při 170 °C asi 7 minut do růžova.

Košíčky si můžeme napéct do zásoby a naplnit je, až když nás přepadne mlsná nebo nečekaná návštěva.

02.Z másla, pistáciové pasty a cukru vyšleháme krém, který nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme do vychladlých košíčků, posypeme nesolenými nasekanými pistáciemi a necháme zatuhnout. Skladujeme v lednici.

Pistáciovou pastu můžete nahradit najemno mletými pistáciemi.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo