Pečený pstruh s hráškovým pyré
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si pstruha s hráškovým pyré v italském stylu. Recept Romana Pauluse najdete na stránkách Kuchyně Lidlu.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Hráškové pyré

  • 50 g másla Pilos
  • 1 × cibule
  • 200 g mraženého hrášku Chira
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 200 g brambor

Dušená mrkev s celerem

  • 200 g mrkve
  • 1 × lžíce cukru krystal Castello
  • 100 g řapíkatého celeru

Pstruh

  • 4 × pstruzi duhoví
  • 2 × lžíce hladké mouky
  • 70 g přepuštěného másla
  • 2 × stroužky česneku
  • 4 × větvičky tymiánu
  • 20 g másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 190 kJ / 763 kcal

Bílkoviny

43,00 g

Tuky

51,50 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

32,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Hráškové pyré

01.V hrnci s asi 50 g rozpuštěného másla zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Po chvíli přilijeme asi 100 ml vody a 100 ml smetany. Za průběžného míchání vaříme doměkka. V případě potřeby přilijeme trochu smetany a tyčovým mixérem směs rozmixujeme. Pyré pomocí sítka propasírujeme do hrnce, smícháme s propasírovanými vařenými bramborami a případně dosolíme.

Dušená mrkev s celerem

02.Na pánev vložíme na stejně velké kousky nakrájenou mrkev, trochu cukru, asi 50 ml vody a 30 g másla. Jakmile mrkev změkne, přidáme oloupané mladé stonky řapíkatého celeru nakrájené na kousky a pánev sundáme z ohně.

Pstruh

03.Očištěné filety bez šupin a kostí osolíme, opepříme a pomoučíme z obou stran.

04.TIP: Roman Paulus Vám v Kulinářské akademii Lidlu poradí, jak filetovat pstruha.

05.Pstruha opečeme z obou stran v pánvi na rozpáleném přepuštěném másle se dvěma (rukou rozdrcenými) stroužky česneku a tymiánem. Ke konci pečení do pánve přidáme asi 20 g másla a stáhneme z ohně.

06.TIP: Podívejte se, jak se připravuje přepuštěné máslo v Kulinářské akademii Lidlu.

Servírování

07.Na mělký talíř servírujeme nejprve hráškové pyré, poté dušenou mrkev s celerem a 2 filety pstruha. Pokrm přelijeme výpekem ze pstruhů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo