Kuchyně
Blízkovýchodní
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si rychlého lososa se salátem tabouleh podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 250 kJ / 538 kcal
Bílkoviny
38,90 g
Tuky
34,00 g
Vláknina
5,50 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
19,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na salát tabouleh nakrájíme na nudličky velkolistou petržel, mátu, na kolečka lahůdkovou cibulku a najemno červenou cibuli. Z rajčat seřízneme dužinu, nakrájíme na menší kousky a přidáme k salátu. Bulgur uvaříme podle návodu a přesypeme k zelenině. Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec přidáme trochu skořice, smícháme a necháme chvíli stát.
02.Z lososa odstraníme kůži.
03.Tip: Jak zbavit lososa kůže, Vám poradí Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu.
04.Jednotlivé porce lososa osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem z obou stran, poté stáhneme z plamene, přiklopíme a necháme prohřát.
05.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře. Pomocí cukrářského kroužku naservírujeme salát a nahoru umístíme porci lososa. Zakápneme olivovým olejem a dozdobíme snítkou máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT