Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Pořádné a syté jídlo pro ty nejhladovější jedlíky. Přesně takový je recept šéfkuchaře Marcel Ihnačáka na hovězí žebra na černém pivě s pikantními fazolemi. Naučíte se hovězí bok připravit v pánvi, aby se maso pěkně zatáhlo a nepřišlo o nic ze své šťavnatosti. Navíc si připravíte fazole s kořenovou zeleninou, rajčatovým protlakem, voňavým rozmarýnem a samozřejmě také tmavým pivem. Až vypnete všechny plotny, vyžádá si hovězí s fazolemi ještě 2–3 hodiny v troubě, ale za všechno to čekání vám bude odměnou výborné a výživné jídlo. Podávejte s opečenou bagetou a orosenou sklenicí piva!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 413 kJ / 1 294 kcal
Bílkoviny
73,60 g
Tuky
59,60 g
Vláknina
8,70 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
98,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Fazole den předem namočíme.
02.Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno. Mrkev a celer nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, celer) v hrnci s olejem zprudka orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a pálivou papričku. Podlijeme pivem, přisypeme nasekaný rozmarýn a přilijeme rajčata z konzervy. Nakonec přidáme předvařené fazole a ochutíme solí a pepřem.
03.Když se zelenina restuje, maso očistíme, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Maso otočíme, stáhneme z ohně a podlijeme pivem.
04.Směs přelijeme do pekáče, navrch položíme bok, přelijeme výpekem a zbylou část výpeku odložíme bokem na podlévání. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 2,5 hodiny. V polovině pečení alobal odstraníme.
05.Když se maso peče, na oleji opečeme překrojené bagety do křupava
Pro bezlepkovou variantu opečte bezlepkové pečivo.
06.Pečený bok servírujeme s porcí fazolí posypané zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT