Pečený hovězí bok s pikantními fazolkami

play Přehrát video recept
Pečený hovězí bok s pikantními fazolkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pořádné a syté jídlo pro ty nejhladovější jedlíky. Přesně takový je recept šéfkuchaře Marcel Ihnačáka na hovězí žebra na černém pivě s pikantními fazolemi. Naučíte se hovězí bok připravit v pánvi, aby se maso pěkně zatáhlo a nepřišlo o nic ze své šťavnatosti. Navíc si připravíte fazole s kořenovou zeleninou, rajčatovým protlakem, voňavým rozmarýnem a samozřejmě také tmavým pivem. Až vypnete všechny plotny, vyžádá si hovězí s fazolemi ještě 2–3 hodiny v troubě, ale za všechno to čekání vám bude odměnou výborné a výživné jídlo. Podávejte s opečenou bagetou a orosenou sklenicí piva!

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × cibule
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × mrkev
  • 2 × řapík celeru
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 1,5 × hovězí žebra s kostí
  • 1 l černé pivo
  • 1 × hrst čerstvý rozmarýn
  • 400 g krájená rajčata Baresa
  • 100 g fazole Campo Largo
  • 2 × bageta
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 413 kJ / 1 294 kcal

Bílkoviny

73,60 g

Tuky

59,60 g

Vláknina

8,70 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

98,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Fazole den předem namočíme.

02.Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno. Mrkev a celer nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, celer) v hrnci s olejem zprudka orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a pálivou papričku. Podlijeme pivem, přisypeme nasekaný rozmarýn a přilijeme rajčata z konzervy. Nakonec přidáme předvařené fazole a ochutíme solí a pepřem. 

03.Když se zelenina restuje, maso očistíme, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Maso otočíme, stáhneme z ohně a podlijeme pivem.

04.Směs přelijeme do pekáče, navrch položíme bok, přelijeme výpekem a zbylou část výpeku odložíme bokem na podlévání. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 2,5 hodiny. V polovině pečení alobal odstraníme. 

05.Když se maso peče, na oleji opečeme překrojené bagety do křupava

Pro bezlepkovou variantu opečte bezlepkové pečivo.

06.Pečený bok servírujeme s porcí fazolí posypané zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo