Pečené kuřecí s bylinkami, česnekem a brambory

play Přehrát video recept
Pečené kuřecí s bylinkami, česnekem a brambory
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečené kuře se dá připravit na stovky různých způsobů a na všechny z nich chutná skvěle. Jeden další takový vás naučí šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na pečené kuřecí čtvrtky s česnekem, brambory a spoustou bylinek. Zjistíte, jak připravit jednoduchou a voňavou marinádu z čerstvé petržele, oregana a bazalky, a naučíte se upéct přílohu společně se samotným masem, takže si ušetříte čas jak při přípravě tak při následném mytí nádobí.


Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 800 g kuřecí čtvrtky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml bílé suché víno
  • 1 × hrst čerstvé bylinky (petržel, oregano, bazalka)
  • 8 × stroužek česnek
  • 500 g malé brambory
  • 1 × pórek
  • 250 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 277 kJ / 783 kcal

Bílkoviny

40,80 g

Tuky

53,30 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

31,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí čtvrtky přesekneme na poloviny a přendáme do mísy. Osolíme, opepříme, polijeme olejem, vínem, ochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku. Necháme marinovat alespoň 30 minut v lednici.

02.Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Přendáme do zapékací mísy nebo na plech, posypeme nasekaným pórkem, čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku, solí, pepřem a zakápneme olejem. Promícháme a na vrch položíme maso. Pokapeme zbylou marinádou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut. Asi 10 minut před dokončením polijeme smetanou a dopečeme.

03.Servírujeme dozdobené bylinkami. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo