Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pečené kuře se dá připravit na stovky různých způsobů a na všechny z nich chutná skvěle. Jeden další takový vás naučí šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na pečené kuřecí čtvrtky s česnekem, brambory a spoustou bylinek. Zjistíte, jak připravit jednoduchou a voňavou marinádu z čerstvé petržele, oregana a bazalky, a naučíte se upéct přílohu společně se samotným masem, takže si ušetříte čas jak při přípravě tak při následném mytí nádobí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 277 kJ / 783 kcal
Bílkoviny
40,80 g
Tuky
53,30 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
31,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí čtvrtky přesekneme na poloviny a přendáme do mísy. Osolíme, opepříme, polijeme olejem, vínem, ochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku. Necháme marinovat alespoň 30 minut v lednici.
02.Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Přendáme do zapékací mísy nebo na plech, posypeme nasekaným pórkem, čtyřmi rozmáčklými stroužky česneku, solí, pepřem a zakápneme olejem. Promícháme a na vrch položíme maso. Pokapeme zbylou marinádou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut. Asi 10 minut před dokončením polijeme smetanou a dopečeme.
03.Servírujeme dozdobené bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT