Kuchyně
Česká, Slovenská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Je to rychlovka, kterou zvládnete mít hotovou za pár desítek minut, ale pochutnáte si na ní skoro jak na svátečním obědě! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na pečená křídla s paprikovou omáčkou a salátem z cizrny. Naučíte se vše – jak připravit kuřecí křídla na pečení i jak uvařit univerzální a úžasně jednoduchou omáčku, jejíž základem je kromě mleté papriky i máslo a neslazené kondenzované mléko. Nakonec si namícháte i lehký salát z vařené (nebo konzervované) cizrny, pálivých papriček, šalotky a spousty čerstvých bylinek.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 472 kJ / 1 069 kcal
Bílkoviny
64,00 g
Tuky
67,50 g
Vláknina
12,40 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
48,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umytá a osušená křídla osolíme, opeříme a zlehka obalíme v mouce. Položíme je na plech s pečicím papírem, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 35 minut do křupava.
02.V menším hrnci rozehřejeme máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku a za stálého míchání metličkou krátce orestujeme. Pokračujeme v míchání a postupně přiléváme mléko. Ochutíme citronovou šťávou a stáhneme z ohně.
03.Scezenou cizrnu propláchneme proudem vody. Papričky zbavíme semínek, nakrájíme nadrobno a přimícháme k cizrně. Přidáme najemno nasekané šalotky, sůl, pepř, olej, citronovou šťávu a nasekané větší množství bylinek bez tvrdých stonků. Promícháme.
04.Pečená kuřecí křidýlka servírujeme přelitá paprikovou omáčkou a podáváme s cizrnovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT