Pečená plněná krkovice s orientálním kuskusem

play Přehrát video recept
Pečená plněná krkovice s orientálním kuskusem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Orientální

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pečená plněná krkovice s orientálním kuskusem je originální recept Romana Pauluse na chutný oběd nebo večeři. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Konfitovaný česnek

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 20 × stroužků česneku
  • bobkový list Mikado

Pečená krkovice

  • 20 × stroužků konfitovaného česneku
  • 2 × lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 × pomeranče (šťáva + kůra)
  • 2 × lžíce sekané listové petržele
  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce v celku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce květového medu

Kuskus

  • drůbeží vývar
  • 400 g vařeného kuskusu
  • 1 × červená cibule
  • 100 g papriky tří barev
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 8 × sušených meruňek Alesto
  • 50 g kešu ořechů Alesto
  • 1 × lžíce sekané máty + lístky na ozdobu
  • 1 × granátové jablko (zrníčka)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 541 kJ / 1 085 kcal

Bílkoviny

63,20 g

Tuky

61,30 g

Vláknina

7,90 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

73,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Konfitovaný česnek:

01.Olivový olej nalijeme do menšího hrnce a lehce zahřejeme. Přidáme oloupané stroužky česneku, bobkový list a zahřejeme na 80-90°C. Dávejte pozor, aby se nic nepřipálilo.

02.Následně hrnec vložíme do trouby předehřáté na 90-95 °C a hodinu konfitujeme.

03.Videorecept na konfitovaný česnek naleznete v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Česneková pasta:

04.Rozmačkáme konfitovaný česnek, přidáme hořčici, nastrouhanou pomerančovou kůru, najemno nasekanou listovou petržel a smícháme do jednolité pasty.

Pečená krkovice:

05.Krkovici rozřízneme na jeden velký plát, překryjeme fólií a naklepeme. Poté sundáme fólii, osolíme, opepříme a potřeme česnekovou pastou tak, aby na konci rolády zůstalo maso nepotřené. Maso zarolujeme a vzniklou roládu svážeme provázkem. Ještě jednou z vrchu osolíme, přendáme do pekáče, polijeme medem, podlijeme pomerančovou šťávou a trochou vody. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 135 °C asi 2 hodiny doměkka. Ke konci alobal sundáme s dopečeme asi 30 minut dozlatova.

Kuskus:

06.Kuskus uvaříme dle návodu, jen místo vody použijeme drůbeží vývar.

07.Na lžíci másla orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a papriku na kostičky, přidáme nakrájené sušené meruňky, kuskus, promícháme a dokončíme orestovanými kešu ořechy, dle potřeby solí a čerstvě nasekanou mátou.

Servírování:

08.Výpek z rolády slijeme do hrnce a necháme prohřát, z rolády sundáme provázek a nakrájíme na plátky. Servírujeme kuskus ozdobený zrníčky granátového jablka a mátou společně s masovou roládou přelitou teplým výpekem, který můžete servírovat i v mističce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo