Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte ověřený recept Romana Pauluse na pečenou krkovici s čočkou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 262 kJ / 779 kcal
Bílkoviny
56,00 g
Tuky
40,50 g
Vláknina
10,50 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
51,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krkovici vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, přidáme 4 prolisované stroužky česneku, které do masa vmasírujeme, a posypeme kmínem. Přidáme 1 cibuli nakrájenou na nudličky, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, nejprve pod pokličkou a posledních 30 minut bez pokličky.
02.Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer. Přidáme 1 cibuli a 4 stroužky česneku nakrájené na menší kousky a restujeme doměkka (asi 15 minut). Přidáme rajčata a sladkou papriku, necháme krátce probublat a přidáme čočku. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). Tyčovým mixérem rozmixujeme část čočky, tím se pokrm zahustí. Na závěr čočku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.
03.Upečenou krkovici necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou čočkou a pečenou cibulí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT