Pečená krkovice s čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Využijte ověřený recept Romana Pauluse na pečenou krkovici s čočkou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřová krkovice

  • 800 g vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • kmín celý Mikado
  • 1 × cibule
  • 500 ml vody

Čočka

  • rostlinný olej Promienna
  • 200 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g krájených loupaných rajčat Freshona
  • 2 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • 200 g čočky Cornfarm
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 4 × bobkové listy Mikado
  • listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 262 kJ / 779 kcal

Bílkoviny

56,00 g

Tuky

40,50 g

Vláknina

10,50 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

51,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřová krkovice

01.Krkovici vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, přidáme 4 prolisované stroužky česneku, které do masa vmasírujeme, a posypeme kmínem. Přidáme 1 cibuli nakrájenou na nudličky, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, nejprve pod pokličkou a posledních 30 minut bez pokličky.

Čočka

02.Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer. Přidáme 1 cibuli a 4 stroužky česneku nakrájené na menší kousky a restujeme doměkka (asi 15 minut). Přidáme rajčata a sladkou papriku, necháme krátce probublat a přidáme čočku. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). Tyčovým mixérem rozmixujeme část čočky, tím se pokrm zahustí. Na závěr čočku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.

Servírování

03.Upečenou krkovici necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou čočkou a pečenou cibulí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo