Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Hovězí plecko je nádherný kus masa, který se dá vychutnat na spoustu způsobů. Jeden takový připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák společně se svým hostem. Naučíte se, jak hovězí maso nakořenit a prošpikovat, aby si i po vaření zachovalo svou typickou chuť. Tomu dopomůže i to, když plecko nejprve orestujete v pánvi ze všech stran, aby se na něm vytvořila pevná kůrčička, která nedovolí masu tak snadno pustit šťávu. Jako přílohu si připravíte čočkové ragú se zeleninou a slaninou. Do přílohy přijde i kari a konzervovaná rajčata. Nakonec stačí jen opéct kousek bagety a podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 949 kJ / 705 kcal
Bílkoviny
53,50 g
Tuky
26,60 g
Vláknina
9,50 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
64,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou a zprudka orestujeme v rozpálené pánvi s olejem ze všech stran.
Prošpikované maso je šťavnatější. Zkoukněte vychytávky na špikování masa v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Jakmile se maso opéká, do hrnce s vodou nakrájíme 4 mrkve na větší kusy, 3 řapíky celeru, 1 cibuli na čtvrtiny a přidáme nové koření, celý pepř a 4 bobkové listy. Opečené maso přendáme do hrnce s vodou a zeleninou, přikryjeme poklicí a necháme vařit přibližně 2 hodiny doměkka.
03.Čočku propláchneme, zalijeme vodou a do hrnce přidáme i 4 bobkové listy. Po chvíli přikryjeme poklicí a necháme vařit. Mezitím do pánve, ve které jsme opekli maso, přilijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájené kousky slaniny, mrkve i celeru. Ochutíme solí, pepřem a opékáme. Přihodíme nadrobno nasekané stroužky česneku a cibule. Do základu přisypeme kari a znova chvíli restujeme. Přidáme rajčata z konzervy, trochu vody a podle potřeby dochutíme.
04.Hotovou čočku scedíme. Přidáme do omáčky a dusíme doměkka. Bagetu nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi s olejem z obou stran.
05.Hovězí plec servírujeme s porcí čočkového ragú, polníčkem a opečenou bagetou.
Pro variantu bez lepku podávejte s bezlepkovým pečivem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT