Pečená krkovice plněná cibulovou marmeládou

play Přehrát video recept
Pečená krkovice plněná cibulovou marmeládou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Podívejte se, jak si připravit vepřovou krkovici s cibulovou marmeládou podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz .

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello
  • 2 × cibule
  • 1 × jablko
  • 50 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × lžíce nastrouhaného zázvoru
  • sůl s jódem Castello
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kmín celý Mikado
  • 12 × stroužků česneku
  • 250 ml vody
  • 1 × lžíce hladké mouky Castello
  • 100 g celeru
  • 500 g brambor
  • 300 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 50 g sýru Cheddar Mature bloček Valley Spire (48 % t. v s.)
  • 50 g goudy strouhané Milbona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 523 kJ / 1 083 kcal

Bílkoviny

60,70 g

Tuky

68,20 g

Vláknina

6,60 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

55,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme 1 najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme jablko, které jsme oloupali, zbavili jadřince a nakrájeli na menší kostky. Podlijeme bílým vínem a přidáme nastrouhaný zázvor. Necháme provařit, až všechny suroviny změknou a získáme hustou marmeládu.

02.Tip: Video, jak připravit cibulovou marmeládu, najdete v naší Kulinářské akademii.

03.Krkovici rozřízneme tak, abychom získali větší plochu, a připravíme 2 tenké plátky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou cibulovou marmeládou. Dobře zarolujeme a pevně svážeme kuchyňským provázkem. Roládu vložíme do pekáče, osolíme, posypeme kmínem, přidáme 1 cibuli nakrájenou na měsíčky, 8 neoloupaných stroužků česneku, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C, nejprve 1,5 hodiny přikryté, poté sundáme alobal a asi 1 hodinu dopékáme. Po upečení odstraníme provázek. Vzniklou šťávu slijeme do rendlíku, zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.

04.Celer nastrouháme nahrubo, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme 3 nasekané stroužky česneku, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme brambory a celer, chvilku povaříme, přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným cheddarem a zapečeme v troubě předehřáté na 160 °C 30–40 minut.

Servírování

05.Krkovici podáváme nakrájenou na plátky, přidáme pečenou cibuli a česnek a přelijeme omáčkou. Brambory podáváme v misce zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo