Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pasta all’amatriciana – tradiční italský recept z města Amatrice s guanciale, rajčaty a pecorinem. Objevte chuť římské kuchyně s Riccardem Lucquem.
Energie
4 260 kJ / 1 014 kcal
Bílkoviny
30,20 g
Tuky
65,40 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
74,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Guanciale nakrájíme na nudličky a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje dokřupava. Guanciale pustí hodně tuku. Přidáme oloupaný celý stroužek česneku a ještě pár minut restujeme. Křupavé guanciale necháme okapat na papírové utěrce.
02.Na tuku, který se vyškvařil z guanciale, připravíme omáčku. Tuk přelijeme do hrnce, přilijeme trochu oleje, přidáme celý stroužek česneku, který jsme restovali s guanciale, a rajčata z plechovky. Lehce osolíme a necháme vařit 15–20 minut. Omáčku opepříme podle chuti. 5 minut před koncem přidáme stonky bazalky a dovaříme.
03.Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente.
Správně osolená voda na vaření těstovin obsahuje 15 g soli na 1 litr vody.
04.Do pánve, v níž jsme restovali guanciale, dáme omáčku, uvařené těstoviny a trochu vody z vaření těstovin a mícháme. Přidáme nastrouhané pecorino a mícháme, až vznikne krémová konzistence.
05.Těstoviny podáváme v hlubším talíři s křupavým guanciale, posypeme nastrouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT