Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou

play Přehrát video recept
Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Těsto ze tří surovin, krém ze dvou a čokoládová poleva. Jednoduché ořechové tyčinky s karamelovým krémem - to je tradiční vánoční cukroví, které zvládne opravdu každý a přitom překvapí svou neodolatelnou chutí. Jednoduchý recept vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, jak na lahodné a přitom rychlé ořechové těsto, jak připravit ten nejlepší krém jen ze dvou surovin i inspiraci, jak snadno ozdobit cukroví. Tak si nachystejte karamelové kondenzované mléko, vlašské ořechy a sváteční náladu a pusťte se s námi do pečení!

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g vlašských ořechů
  • 5 × vajec
  • 200 g moučkového cukru

Náplň

  • 250 g másla
  • 125 g karamelového kondenzovaného mléka

Čokoládová poleva

  • 400 g hořké čokolády (52%)
  • 280 g ztuženého tuku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

47 035 kJ / 11 239 kcal

Bílkoviny

144,10 g

Tuky

968,80 g

Vláknina

65,50 g

Sůl

1,41 g

Sacharidy

560,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vlašské ořechy nasekáme najemno a z ořechů, vajec (5 bílků a 1 žloutek) a cukru vypracujeme lepivé těsto, které necháme 10-15 minut odstát a naplníme do cukrářského sáčku s zdobicí špičkou.

Zbylé žloutky nevyhazujeme, ale uchováme si je na výrobu vaječného likéru.

02.Na pečicí papír vytvoříme malé tyčinky, které krátce (6-7 minut) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nejsou zespoda zlaté. Necháme je vychladnout.

03.Krém připravíme smícháním změklého másla a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Necháme zatuhnout v lednici.

04.Krém naneseme na vychladlé tyčinky, necháme zchladit v lednici či krátce v mrazničce a nakonec ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v lednici.

Jak vytvořit domácí čokoládovou polevu i s papírovým kornoutkem se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo