Kuchyně
Česká, Zdravá
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Těsto ze tří surovin, krém ze dvou a čokoládová poleva. Jednoduché ořechové tyčinky s karamelovým krémem - to je tradiční vánoční cukroví, které zvládne opravdu každý a přitom překvapí svou neodolatelnou chutí. Jednoduchý recept vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, jak na lahodné a přitom rychlé ořechové těsto, jak připravit ten nejlepší krém jen ze dvou surovin i inspiraci, jak snadno ozdobit cukroví. Tak si nachystejte karamelové kondenzované mléko, vlašské ořechy a sváteční náladu a pusťte se s námi do pečení!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
47 035 kJ / 11 239 kcal
Bílkoviny
144,10 g
Tuky
968,80 g
Vláknina
65,50 g
Sůl
1,41 g
Sacharidy
560,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vlašské ořechy nasekáme najemno a z ořechů, vajec (5 bílků a 1 žloutek) a cukru vypracujeme lepivé těsto, které necháme 10-15 minut odstát a naplníme do cukrářského sáčku s zdobicí špičkou.
Zbylé žloutky nevyhazujeme, ale uchováme si je na výrobu vaječného likéru.
02.Na pečicí papír vytvoříme malé tyčinky, které krátce (6-7 minut) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nejsou zespoda zlaté. Necháme je vychladnout.
03.Krém připravíme smícháním změklého másla a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Necháme zatuhnout v lednici.
04.Krém naneseme na vychladlé tyčinky, necháme zchladit v lednici či krátce v mrazničce a nakonec ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v lednici.
Jak vytvořit domácí čokoládovou polevu i s papírovým kornoutkem se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT