Omáčka beurre blanc
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Omáčka beurre blanc vděčí za svou jemnost máslu a za výraznou chuť vínu, šalotce, tymiánu a kajenskému pepři. Tato omáčka vás dostane svou vyváženou chutí, krémovou barvou a hladkou konzistencí, jež získáte díky několika trikům, které vám ve svém videu prozradí náš šéfkuchař Roman Paulus. Jak tuto omáčku připravit a k čemu se tato omáčka hodí nejvíce? V Kulinářské akademii Lidlu poznáte tajemství jemné omáčky beurre blanc, která díky své chuti zvýrazní mnoho zajímavých pokrmů – ať už budou připravovaná k exkluzivní večeři nebo jen tak k obědu.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Omáčka beurre blanc

  • 100 ml bílé víno
  • 50 ml bílý vinný ocet
  • 3 × větší šalotka
  • 250 g máslo
  • 1 × špetka kajenský pepř
  • sůl
  • čerstvý tymián

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 290 kJ / 1 982 kcal

Bílkoviny

5,80 g

Tuky

202,70 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

0,05 g

Sacharidy

25,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílé víno, bílý vinný ocet najemno nakrájenou šalotku, pár lístků tymiánu a trochou soli necháme vařit v hrnci a zredukujeme na polovinu. Poté vmícháme postupně kostičky másla, přecedíme přes sítko a ochutíme kajenským pepřem.

02.Místo přecezení můžeme také rozmixovat (v tom případě použijeme pouze 2 šalotky), nebo můžeme nechat i s kousky šalotky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo