Netradiční višňový dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

14 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 25 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte recept na chutný višňový dort? Tak to vyzkoušejte netradiční višňový dort podle Markéty Krajčovičové!

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 14 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 6 × vajec "M"
  • 370 g cukru krystal Castello
  • 370 g másla Pilos (+ na vymazání)
  • 4 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 370 g polohrubé mouky Castello
  • 16 g kypřicího prášku do pečiva Castello

Náplň

  • 800 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello
  • 680 g višní bez pecek ve sladkém nálevu Harvin
  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 580 kJ / 617 kcal

Bílkoviny

8,50 g

Tuky

35,80 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

66,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.V misce ušleháme tuhý sníh z bílků. V robotu ušleháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Do vypnutého robota přisypeme kakao a mouku s kypřícím práškem. Nakonec za stálého pomalého šlehání přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 50 minut.

Náplň

02.Nejprve scedíme višně ze sklenice a necháme okapat. Zakysanou smetanu smícháme v misce s cukrem a višněmi (trochu višní dáme stranou na ozdobení). Vzniklou náplň nalijeme do upečeného dortu. Náplní vyplníme prostor uprostřed korpusu a zároveň rozprostřeme po celém povrchu dortu. Navrch poskládáme zbytek višní. Pomocí škrabky připravíme hoblinky z vychlazené čokolády, kterými nakonec vrchní část dortu posypeme. Dort vložíme do lednice, až náplň ztuhne.

Servírování

03.Ztuhlý dort krájíme na trojúhelníky a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo