Kuchyně
Česká
Počet porcí
20 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si božský smetanový moučník s vlašskými ořechy podle Lidl Cukrárny.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 215 kJ / 529 kcal
Bílkoviny
7,00 g
Tuky
33,90 g
Vláknina
2,70 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
46,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na rozehřátou pánev nalijeme smetanu, přisypeme cukr, vanilinový cukr a vše smícháme. Mouku smícháme s bramborovým škrobem a přidáme do pánve. Ve směsi se mohou tvořit hrudky, ale nakonec se dobře spojí. Hotovou směs přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté v kuchyňském robotu rozšleháme máslo a postupně přidáváme připravený základ krému. Vymícháme dohladka.
02.V kuchyňském robotu smícháme nejdříve cukr, vejce a změklé máslo. Přidáme smetanu a sodu smíchanou s moukou. Těsto ještě zpracujeme rukama na válu a necháme chvíli odpočinout. Těsto rozdělíme na poloviny a ještě jednou rukama zpracujeme. Protože je křehké, vyválíme ho přímo na pečicím papíru, který lehce pomoučníme. Těsto pomoučníme i na povrchu, aby se nelepilo na váleček. Přebytečné okraje ořízneme a přendáme na plechy.
03.Připravíme ořechovou směs. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme 3–4 lžíce medu a cukr. Když se máslo rozpustí, přisypeme ořechy a chvíli pražíme. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme ji na jeden plát těsta a rovnoměrně rozprostřeme po povrchu. Těsto bez ořechů pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 10 minut, těsto s ořechy 15–17 minut.
04.Tip: Do těsta můžeme přidat i dvě lžíce medu.
05.Upečený vychladlý plát bez ořechů pokapeme Tuzemákem a potřeme krémem. Navrch položíme vychladlý plát s ořechy. Hotový koláč necháme pár hodin odležet (nejlépe do druhého dne).
06.Před podáváním ořežeme okraje koláče a nakrájíme na menší kousky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT