Nadýchaný smetanový dezert

Nadýchaný smetanový dezert
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 10×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Lahodný dezert lehký jako vánek - připravte si ho podle receptu kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 4 × vejce "M"
  • 170 g cukru krystal Castello
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 200 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × kypřicí prášek do pečiva Castello

Pudink

  • 1 l polotučného mléka Pilos
  • 2 × vanilkové pudinky Belbake
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello

Krém

  • 400 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 2 × skořicové cukry

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 487 kJ / 355 kcal

Bílkoviny

7,70 g

Tuky

16,30 g

Vláknina

0,50 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

43,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V míse ušleháme vejce, cukr krystal a olej. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pečicím papírem vyloženého hlubokého plechu a na chvíli odložíme stranou.

Pudink

02.V misce smícháme trochu mléka s pudinkem, ostatní mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr krystal, promícháme a dáme vařit. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme pudink rozmíchaný v mléce a mícháme do zhoustnutí. Hotový pudink nalijeme ještě horký na připravené těsto a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Krém

03.Hned po vyndání upečeného těsta z trouby rozetřeme navrch zakysanou smetanu a posypeme skořicovými cukry.

Servírování

04.Dezert podáváme vychlazený a nakrájený na kostky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo