Myslivecké knoflíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Linecké těsto je základem mnoha dezertů. Jeho příprava není těžká, ale aby bylo křehké, ne příliš tuhé a zároveň kompaktní, musíte dodržet ten správný postup. Roman Paulus použije linecké těsto k přípravě mysliveckých knoflíčků – koleček s ořechovou náplní a mandlí. V tomto videu Kulinářské akademie se dozvíte, jak správně připravit linecké těsto, jaké suroviny použít na ořechovou náplň a jak správně cukroví upéct. Myslivecké knoflíčky upečte v předstihu, nejlépe už na začátku prosince, aby se stihly rozležet.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 210 g hladké mouky + na pomoučnění válu
  • 70 g moučkového cukru + na posypání
  • 140 g másla

Náplň

  • 80 g mletých ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 × bílek
  • půlky oloupaných mandlí na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

12 281 kJ / 2 929 kcal

Bílkoviny

37,60 g

Tuky

169,00 g

Vláknina

11,30 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

321,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Prosátou mouku, prosátý moučkový cukr, žloutek a změklé máslo zamícháme v robotu.

Na těsto potřebujete 1-2 žloutky, podle velikosti. Proto nejprve zamíchejte jeden a až když bude potřeba přidejte i druhý. A nebo taky ne.

02.Těsto přendáme na vál a zpracujeme rukama do hladka. Uděláme cihličku, zabalíme do fólie a necháme 2 – 3 hodiny odležet v lednici.

03.Z odleželého těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečicím papírem.

Náplň

04.Náplň připravíme smícháním moučkového cukru, bílku a mletých ořechů.

Myslivecké knoflíky

05.Na připravená kolečka dáme lžičku náplně a ozdobíme půlkou mandle zbavené slupky. Pečeme v  troubě předehřáté na 170 °C 10 – 12 minut dozlatova. Ještě teplé knoflíčky můžete posypat moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo