Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Linecké těsto je základem mnoha dezertů. Jeho příprava není těžká, ale aby bylo křehké, ne příliš tuhé a zároveň kompaktní, musíte dodržet ten správný postup. Roman Paulus použije linecké těsto k přípravě mysliveckých knoflíčků – koleček s ořechovou náplní a mandlí. V tomto videu Kulinářské akademie se dozvíte, jak správně připravit linecké těsto, jaké suroviny použít na ořechovou náplň a jak správně cukroví upéct. Myslivecké knoflíčky upečte v předstihu, nejlépe už na začátku prosince, aby se stihly rozležet.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
12 281 kJ / 2 929 kcal
Bílkoviny
37,60 g
Tuky
169,00 g
Vláknina
11,30 g
Sůl
0,20 g
Sacharidy
321,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Prosátou mouku, prosátý moučkový cukr, žloutek a změklé máslo zamícháme v robotu.
Na těsto potřebujete 1-2 žloutky, podle velikosti. Proto nejprve zamíchejte jeden a až když bude potřeba přidejte i druhý. A nebo taky ne.
02.Těsto přendáme na vál a zpracujeme rukama do hladka. Uděláme cihličku, zabalíme do fólie a necháme 2 – 3 hodiny odležet v lednici.
03.Z odleželého těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
04.Náplň připravíme smícháním moučkového cukru, bílku a mletých ořechů.
05.Na připravená kolečka dáme lžičku náplně a ozdobíme půlkou mandle zbavené slupky. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 10 – 12 minut dozlatova. Ještě teplé knoflíčky můžete posypat moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT