Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mražené semifreddo z lesních plodů

Chtěli byste si připravit domácí zmrzlinu, ale nemáte zmrzlinovač? Ideální řešení je italské semifreddo! Recept na tento mražený dezert plný lesního ovoce, hlavně borůvek, vás naučí Roman Paulus.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
16

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce “M”
  • 2 × žloutek
  • 200 g cukr krupice Belbake
  • 2 × lžíce pomerančový likér
  • 500 × borůvky a lesní plody
  • 1 l čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • na ozdobu karamelové sušenky Spekulatius Sondey
  • na ozdobu lesní ovoce
  • na ozdobu čerstvá máta
  • metlička
  • kuchyňský robot
  • 2x forma na biskupský chlebíček 26 × 11 cm
  • potravinářská fólie,
  • kovové sítko
  • šlehač

POSTUP

1. Borůvky a lesní plody rozšťoucháme, krátce povaříme a propasírujeme, abychom získali jemné pyré. Necháme vychladnout.

2. Smetanu vyšleháme do tuha.

3. Vejce, žloutky, cukr a likér vyšleháme nad horkou vodní lázní do husté pěny. Následně šleháme do vychladnutí, přidáme studené pyré z ovoce a nakonec i ušlehanou šlehačku.

4. Vzniklou hmotu naplníme do formy vyložené potravinářskou fólií. Takto připravené semifreddo necháme zamrazit, ideálně do druhého dne.

5. Podáváme doplněné o lesní ovoce, sušenky a mátu.

Tip: Semifreddo je možné podávat i s domácí ovocnou omáčkou. Jak na ní se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez příloh): 291 kcal, 4 g bílkovin, 17 g sacharidů, 23 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.