Chtěli byste si připravit domácí zmrzlinu, ale nemáte zmrzlinovač? Ideální řešení je italské semifreddo! Recept na tento mražený dezert plný lesního ovoce, hlavně borůvek, vás naučí Roman Paulus.
Chtěli byste si připravit domácí zmrzlinu, ale nemáte zmrzlinovač? Ideální řešení je italské semifreddo! Recept na tento mražený dezert plný lesního ovoce, hlavně borůvek, vás naučí Roman Paulus.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Borůvky a lesní plody rozšťoucháme, krátce povaříme a propasírujeme, abychom získali jemné pyré. Necháme vychladnout.
2. Smetanu vyšleháme do tuha.
3. Vejce, žloutky, cukr a likér vyšleháme nad horkou vodní lázní do husté pěny. Následně šleháme do vychladnutí, přidáme studené pyré z ovoce a nakonec i ušlehanou šlehačku.
4. Vzniklou hmotu naplníme do formy vyložené potravinářskou fólií. Takto připravené semifreddo necháme zamrazit, ideálně do druhého dne.
5. Podáváme doplněné o lesní ovoce, sušenky a mátu.
Tip: Semifreddo je možné podávat i s domácí ovocnou omáčkou. Jak na ní se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez příloh): 291 kcal, 4 g bílkovin, 17 g sacharidů, 23 g tuků.