Mořský jazyk po mlynářsku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

48 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

I když ne všichni mají rádi jejich chuť, určitě každý bude souhlasit s tím, že jsou důležitou součástí našeho jídelníčků – ano, ryby! Měli bychom jíst častěji, než to děláme, konkrétně až dvakrát týdně. Čerstvě připravenou rybu mají rádi všichni, ale připravit ji takovým způsobem, aby byla šťavnatá a křupavá, již tak snadné není. Stačí ovšem, abyste dodrželi několik základních pravidel a vytvoříte klasický oběd s chutnou rybou v hlavní roli – dnes vám v Kulinářské akademii Lidlu ukážeme recept na mořský jazyk po mlynářsku. Roman Paulus vám prozradí, jak rybu ochutit a jakým způsobem ji usmažit, aby maso zůstalo jemné. Dozvíte se, jak filetovat již připravenou rybu a jakou přílohu doporučuje náš šéfkuchař.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mořský jazyk po mlynářsku

  • mořský jazyk
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • máslo
  • plátek syrové brambory
  • citronová šťáva

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rybu zbavenou kůže a ploutví z obou stran osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem asi 3 minuty z každé strany. Po otočení vložíme pod ocas plátek syrové brambory, aby se užší ocas nepřepekl. Ke konci pečení přidáme kousek másla, po rozpuštění rybu máslem přeléváme. Zakápneme citronovou šťávou.

02.Před podáváním rybu vyfiletujeme, pomocí ostrého nože rybu podélně nařízneme, vyloupneme dvě horní filé a opatrně odstraníme kostru.

03.Rybu podáváme s oblíbenou přílohou a přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo